'Brütüsler çok yakınımdan çıktı'

'Brütüsler çok yakınımdan çıktı'

Merhum Ecevit'in tedavisine ilişkin raporları Ergenekon savcıları isteyince tartışmalar yeniden alevlendi.

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi, eski başbakanlardan rahmetli Bülent Ecevit'in tedavisine ilişkin raporları, tutuklu Ergenekon sanığı Mehmet Haberal'ın başhekimi olduğu Başkent Hastanesi'nden istemesi tartışmaları da beraberinde getirdi.

İzmir Milletvekili Recai Birgün, 2002'de eski Başbakan Bülent Ecevit'i iktidardan düşürmek için 'iş göremez raporu' verme girişimlerini incelemeye alan mahkemenin kararını 'milat' olarak değerlendirirken; gazeteci-yazar Nazmi Kavasoğlu, Ecevit'in, kendisine 'gelen sağlam bilgiler üzerine Başkent Hastanesi'nden çıkmak zorunda kaldığını' söylediğini ileri sürdü.

Kavasoğlu, Ecevit'in Başkent Hastanesi'nden çıktıktan sonra, "Sizin de gelişmesinde büyük katkılarınız olan DSP'yi çalmak, beni de başbakanlıktan indirmek için iç ve dış mihraklar birlikte operasyon düzenlediler. Bana gelen sağlam bilgiler üzerine Başkent Hastanesi'nden çıkmak zorunda kaldım. Brütüsler de çok yakınımdan çıktı." dediğini aktardı.

Türkiye'de şeffaflığın karanlığı yenmek zorunda olduğunu vurgulayan Kavasoğlu, Türkiye'nin kelepçelerini çözerek muasır medeniyetler seviyesine ulaşabileceğini söyledi.

Kavasoğlu, Ecevit'in vefatına kadar DSP'de birlikte politika yapmışlardı. Alman televizyonlarının ortaya çıkardığı saklı bir videoda ise Bülent Ecevit, Nazmi Kavasoğlu'nun gönlündeki genel başkan olduğunu söyleyerek Kavasoğlu'nu konuşma yapması için sahneye çağırıyor.

Anayasa kitapçığının 'fırlatılmasıyla' başlayan ekonomik kriz Bülent Ecevit'in başında bulunduğu 57. koalisyon hükümetini köşeye sıkıştırmıştı. Bünyesi zaten zayıf olan Ecevit, şahsına yöneltilen eleştiriler sebebiyle iyiden iyiye bunaldı. 4 Mayıs 2002'de aniden rahatsızlandı ve Başkent Üniversitesi Hastanesi'ne kaldırıldı.

Gün boyu yapılan tetkikler sonucunda bağırsak enfeksiyonu teşhisi konuldu. Bir gün sonra 5 Mayıs'ta yapılan son kontrolün ardından taburcu edildi. Yaklaşık bir hafta kadar evinde dinlendi. Ve mesaisine 14 Mayıs'ta başladı. Ecevit, 17 Mayıs günü yeniden hastaneye kaldırıldı. Yaklaşık üç saat süren tetkikler sonrasında Ecevit'in sağlık durumuna ilişkin bir rapor hazırlandı. 5 profesörün imzasıyla kamuoyuna açıklanan duyuruda Ecevit'in, kaburgasında kırık, doku zedelenmesi ve sol ayak damarlarında iltihaplanma meydana geldiği belirtildi. Bu kez tedavisinin 1 hafta süreceği açıklandı.

Etiketler :