Bu anlayış işgali savunmak demek

Bu anlayış işgali savunmak demek

İki günde 20 cana kıyan İsrail'in katliamlarına karşı tarafsız kalmaya çağıran Ekmeleddin İhsanoğluna cevap Davutoğlu'ndan geldi: Tarafsız kalmak işgalin yanında yer almaktır

Cumhurbaşkanlığı adaylarından Ekmeleddin İhsanoğlu'nun Türkiye'nin Ortadoğu'daki meselelerde taraf olmaması gerektiği yönündeki sözleri Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu tarafından 'şansız bir açıklama' olarak nitelendirdi.

Davutoğlu, Skytürk 360 kanalında katıldığı bir programda, Türkiye'nin her zaman Filistin halkının yanında olduğunu ve olmaya devam edeceğini ifade etti.

ZALİMLE DURMAK...

Davutoğlu, İhsanoğlu'nun Filistin ile ilgili değerlendirmesinin birçok açıdan çok şanssız olduğunu söyledi. Davutoğlu, 'Tarih akarken, haklı haksız, zalim mazlum varken 'ben tarafsız kalacağım' demek aslında nötr olmak demek değildir; zalimin yanında durmak demektir. Tavır göstermeniz gereken yerde tavır göstermediğiniz zaman aslında bu tavırsızlıktan nimetlenen veya çıkarı olan kesimlerin yanında yer alıyorsunuz demektir' dedi.

BİGANE KALAMAYIZ

Davutoğlu, 'Ama işgal altında İslam'ın, bizim de tarihi mirasımız itibariyle izzetinin söz konusu olduğu bir coğrafyada işgal varsa siz de 'tarafsız olacağım' diyorsanız o işgalin yanında yer alıyorsunuz.

Eski bir İİT Genel Sekreteri için, yani kuruluş gerekçesi Kudüs olan bir teşkilatta genel sekreterlik yapmış birisi için bu şanssız bir açıklama' dedi.

Bakan Davutoğlu, 'Türkiye'nin cumhurbaşkanı, siyasetçisi Filistin meselesine bigane kalamaz ve tarafımız Filistin halkının yanı' diye konuştu.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.