Bu bebeklerin suçu ne?

Bu bebeklerin suçu ne?

Deprem ve tsunamiden zarar gören Fukuşima nükleer santrali tehlike saçmaya devam ediyor. Önlenemeyen radyasyon sızıntısı, su ve gıdaların ardından anne sütünde de görüldü. Peki bu masum bebeklerin suçu ne?

Tokyo’nun doğu ve kuzeydoğusunda yaşayan dokuz anneden alınan süt örneklerinden dördünde radyoaktif iyodine rastlandı. Japon Nükleer Güvenlik Komisyonu’nun, anne sütündeki radyoaktif madde güvenlik seviyesine ilişkin bir derecelendirmesi bulunmuyor. Ancak, süt örneklerinde bulunan radyasyonun bir yaşın altındaki çocukların tükettiği içme suyunda kilogram başına radyoaktif madde düzeyinin altında olduğu belirtildi. Bu bulgular üzerine, hükümetten, nükleer felaketin anne ve bebekler üzerindeki etkilerine yönelik kapsamlı bir inceleme başlatılması talep edildi. Öte yandan doktorlar, reaktörlerdeki işçilerin uykusuzluk çektiklerini; su kaybı, yüksek tansiyon, depresyon belirtileri gösterdiklerini ve kalp rahatsızlığı riski taşıdıklarını bildirdiler. Sızıntıyı durdurmak için hayatlarını ortaya koyan bu işçilerle görüşen doktorlar, “İşçiler artık sınırda” dedi. TELEGRAPH

Fukuşima’ya 20 km güvenlik şeridi

FukuŞİma nükleer santralinin 20 kilometre çapındaki tahliye bölgesinin, girişe yasak bölge ilan edilmesine karar verildi. Japon hükümetinden yapılan açıklamada, kararın dün geceden itibaren yürürlüğe girdiği kaydedildi. Bölgedeki 80 bin kişinin de tahliye edileceği, karşı çıkanlar hakkında cezai işlem yapılacağı açıklandı.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.