Bu Belge Mahmud Abbas'ı Bitirir!

Bu Belge Mahmud Abbas'ı Bitirir!

Filistinlilerin, geçmişte terör devleti İsrail'e Kudüs konusunda tavizler verdiği öne sürüldü.

Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas yönetiminin, 2008 yılında İsrail'e Kudüs konusunda tavizler verdiği iddia edildi. Merkezi Katar'da bulunan El Cezire'nin yayımladığı bir belgede, Abbas yönetiminin, İsrail'e, 1967'de işgal ettiği Kudüs'ün içinde ve çevresindeki Yahudi yerleşimlerinin çoğunu ilhak etmesini önerdiği öne sürüldü.
 
Belgeye göre, Haziran 2008'de Amerikalı, Filistinli ve İsrailli yetkililer arasında yapılan görüşmede dönemin Filistinli üst düzey müzakerecisi Ahmed Kurey'in ''Tarihte ilk kez bu türden bir öneride bulunuyoruz'' diyerek Filistinlilerin, eski lider Yaser Arafat'ın yürüttüğü müzakerelerde böyle bir taviz vermeyi reddettiğini söyledi.

Belgede, Filistinlilerin, açıkça ifade ettiklerinden daha çok taviz vermeye hazır olduğu da savunuldu.

Abbas, geçen haftalarda yaptığı bir açıklamada, Kudüs'ün kaderinin müzakere konusu olmadığını söyleyerek, ''Bizim açımızdan Kudüs konusu tartışılamaz. Kudüs bizimdir'' diye konuşmuştu.

El Cezire, belgenin, İsrail-Filistin barış süreciyle ilgili olarak elde ettiği bin 600 dolayındaki belgeden biri olduğunu bildirdi.

Amerikan yönetimi tarafından 2007'de başlatılan görüşmeler, dönemin İsrail Başbakanı Ehud Olmert'in, hakkındaki yolsuzluk iddiaları yüzünden görevini bırakmak zorunda kalmasıyla son bulmuştu. AA

Etiketler :