Bu belge yenilir yutulur gibi değil!

Bu belge yenilir yutulur gibi değil!

2. iddianamenin ek klasörleri arasında çarpıcı bir belge ortaya çıktı.

Sanık Şener Eruygur'dan ele geçirilen ve 36. klasörde yer alan belge 'Convent'te (Otel) alınan kararlar' başlığını taşıyor. Avusturya'daki mason toplantısında alınan ve kamuoyuna içeriği deklare edilmeyen belgenin girişinde, "İtalya'daki P2 skandalından sonra 31. ve 33. maddelerde işaret edildiği gibi Yunanistan'daki kardeşlerin açıklamaları krize neden oldu.

Buna benzer olayların Türkiye'de de meydana gelebilmesi mümkündür. Kardeşlerimize gerekli tedbirleri derhal almalarını tavsiye ederiz." deniliyor. Türkiye'deki masonların daha güçlü ve tedbirli olabilmesi için neler yapılması gerektiği konusunda tartışan localar, gerektiğinde masonik yapıların ve Yahudi aleyhtarlarının tespit edilerek imha edilmesini bile kararlaştırmış.

HALKÇI PARTİ'DE BİRADERLERİ ARTIRALIM

Masonların verdiği kararların anlatıldığı belgede ilginç ifadeler yer aldı. Türkiye'de özellikle 'hassas noktalardaki' ve basın sektöründe söz sahibi biraderlerin uyarılması gerektiğine dikkat çekilerek, hayati tedbirlerin alınması öngörülüyor. Tüm tedbirlerin alınarak deşifre olmalarının önlenmesi için gereken her şeyin yapılması talimatı veriliyor.

Alınan kararlar sıralanırken şu başlıklar öne çıkıyor:

-Dinci teşekküllerin önlenmesi konusunda daha dikkatli ve hassas davranılması için basındaki biraderlerin uyarılması.

-Halkçı partilerin kadrolarındaki biraderlerin miktarının çoğaltılması ve bunların etkilerinin takviyesi.

-Türk devletlerinin Türkiye Cumhuriyeti ile birleşmesini önlemek üzere kamuoyunun böyle bir birliğin zararlı olacağı yolunda yönlendirilmesi.

-Dini gruplar arasındaki ihtilaf ve bölünmelerin körüklenerek, Masonluk aleyhindeki etkilerinin zayıflatılması.

-İsmi geçen mason biraderlerin dayanışmalarının güçlendirilmesi."

P2 locası yargılanmıştı

İtalya'da, Gladyo davası sırasında, 7 bin kişi gözaltına alınmıştı. P2 Mason Locası'nın üyeleri de tutuklanıp yargılandılar. İtalyan savcı Felice Casson, 10 yılını verdiği soruşturmayla ilgili şunları söylemişti: Gladyo, İtalya'daki tek yasadışı gizli örgüt değildi. Paralel olarak çalışan, Rüzgar Gülü, Avanguardia Nazionale ve P2 Mason Locası gibi çok sayıda farklı yapılanma vardı. Gladyo, bunların tepesinde her şeyi idare eden örgüt değil. Ergenekon ne istiyor? Amaç ne? Ekonomik ve finansal çıkarların, siyasi iktidardan daha önemli olduğuna ikna oldum."

Etiketler :