Bu da CHP'nin Ankara Anketi

Bu da CHP'nin Ankara Anketi

Gelecek hafta yapılacak yerel seçimlere bir haftadan kısa bir süre kalırken CHP Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Adayı Murat Karayalçın bir seçim anketi yaptırdı.

Ankete göre, kararsız olan yüzde 10.6'lık kesimin dağıtılması sonrasında Karayalçın yüzde 37.7 AKP Adayı Melih Gökçek ise yüzde 35.9 oy alıyor. MHP Adayı Mansur Yavaş'ın oyu ise yüzde 23.2'de kalıyor.


CHP Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Adayı Murat Karayalçın'ın seçim bürosu tarafından ESTİMA'ya yaptırılan ankete 14 Mart tarihinde başlanırken, ankete, bin 22'si kadın, toplam 2 bin kişi katıldı.Ankara'nın Büyükşehir Belediye Başkanlığı için oy verecek 18 ilçede yapılan ankete göre Ankaralıların yüzde 35.4'ü Melih Gökçek'e oy verecek, yüzde 34.6'sı ise Karayalçın'a oy verecek. MHP adayı Mansur Yavaş'a oy vereceklerin oranı yüzde 16,5'te olurken diğer adaylara oy verenlerin oranı yüzde 2.9 oldu. Kararsız olan seçmenlerin oranı ise seçime iki haftadan kalmasına karşın yüzde 10.6 oldu.

KARARSIZ SEÇMENLER "YAVAŞ" DEDİ

Kararsız seçmenlerin dağıtılması sonrasında ise Karayalçın az farkla öne geçiyor. Kararsız seçmenlerin dağıtılması sonrasında Gökçek'in oy oranı yüzde 35.9 olurken Karayalçın'ın oy oranı yüzde 37.7 oldu. Ankete göre kararsız seçmenlerin oylarının büyük bir bölümü Yavaş'a giderken Yavaş'ın oy oranı yüzde 23.2 oldu. Diğer partilerin oy oranı ise yüzde 3.2 oldu.

2004'DEN BU YANA OYUNU EN FAZLA ARTIRAN PARTİ CHP

Ankette, Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkanlığı yarışında AKP ve CHP adaylarının arasındaki oy farkının yüzde 1,8 olduğu belirtilerek, "Bu da yeni Başkan'ın kim olacağının, seçimin son gününe kadar belirginleşmeyeceğinin en temel göstergesidir. Sonuçlar AKP'nin Ankara genelinde son iki seçimden sonra 3. seçimde de oy kaybedeceğine işaret etmektedir. 22 Temmuz 2007 seçimleri ile karşılaştırıldığında, Ankara'da en yüksek oranda oy arttıran siyasi partinin CHP olduğu görülmektedirö ifadesine yer verildi.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :