Bu da Emniyet’in planı

Bu da Emniyet’in planı

28 Şubat sürecinde 6 milyon kişiyi fişleyen Batı Çalışma Grubu’nun talimatlarını deşifre eden ‘Milat’ Emniyetin “Yavuz PH Planı”na ulaştı.

28 Şubat sürecinde 6 milyon kişiyi fişleyen Batı Çalışma Grubu’nun talimatlarını deşifre eden ‘Milat’ Emniyetin “Yavuz PH Planı”na ulaştı. İçişleri Bakanlığı Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından postmodern darbe sürecinde hayata geçirilen “Yavuz PH Planı” na göre, 1998 yılında vakıf, dernek, yurt, Kur’an kursu, şirket ve camilerin hukuksuz bir şekilde fişlendiği görülüyor.


ASLAN DEĞİRMENCİ / ANKARA

28 Şubat sürecinde TSK gibi Emniyet’te milyonlarca kişiyi fişlemiş. 28 Şubat’a zemin hazırlayan ‘Batı Çalışma Grubu’nun emirleri, yasadışı fişlemeleri, ihbarcıları ile yazışmaları, üst düzey yöneticilerin ve subay-astsubayın takibi, oluşturulan özel istihbarat şebekesi ve raporlama sistemini gözler önüne seren ‘Milat’ Emniyet Genel Müdürlüğünün “Yavuz PH Planı”na ulaştı.

Skandal plan

İçişleri Bakanlığı Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından postmodern darbe sürecinde hayata geçirilen “Yavuz PH Planı” na göre, 1998 yılında vakıf, dernek, yurt, Kur’an kursu, şirket ve camilerin hukuksuz bir şekilde fişlendiği görülüyor. Plan çerçevesinde halkın güvenliğinden sorumlu olan polis memurlarından kıyafet genelgesi kapsamında başörtüsü avına çıkması da isteniyor.

Planın amacı laiklik…

Tüm illerdeki emniyet müdürlüklerine gönderilen 07 Temmuz 1998 tarihli ‘Gizli’ mühürlü planda, fişleme faaliyetlerinde eğitim öğretim kurumlarında görevli bazı personelden faydalanıldığı görülüyor. “Yavuz PH Planı”nın uygulamaya sokulduğu belirtilen belgede, planın devreye sokulma gerekçesi laikliği korumak olarak açıklanıyor.

‘Aman kimse duymasın’ uyarısı

Emniyet mensupları tarafından icra edilecek faaliyet programının neler olduğunun bildirildiği belgede, gönderilen fişleme formlarının ivedi doldurulup rapor haline getirilerek Emniyet Genel Müdürlüğü Terörle Mücadele ve Harekât Daire Başkanlığına teslim edilmesi isteniyor.
Belgede, planın uygulanmasında sürecin zedelenmemesi için gizliliğe riayet edilmesi, yetkisiz şahıs ve kurumlara açıklanmaması isteniyor.

İşte faaliyetler

“Yavuz PH Planı” kapsamında yapılacak faaliyetlerden bazıları şunlar:
- İrticaya karşı personelin bilgilendirilmesi,
- Kamuoyunun aydınlatılması,
- Laiklik konusunda personele eğitim,
- Yapılacak tüm faaliyetlerde TV, radyo, gazete, seminer gibi yöntemlerden faydalanılması,
- Aydınlatma için bilim adamlarından destek alınılması,
- İrticai faaliyetlere karışanlar hakkında yasal işlem yapılması,
- Kıyafet genelgesinin uygulanmasının sağlanması,
- İrticai faaliyetlerde bulunan vakıf, dernek, yurt, Kur’an kursu, şirket ve camilerin takibi ve kontrolü…

MİLAT GAZETE

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.