Bu da mobese görünümlü baz istasyonu

Bu da mobese görünümlü baz istasyonu

Gecenin ilerleyen saatlerinde parka gelen görevliler "Mobese kamerası kuruyoruz." diyerek her gün onlarca çocuğun oyun oynadığı parka mobese kamerası görünümlü baz istasyonunu kurarak ayrıldı.

Gecenin ilerleyen saatlerinde parka gelen görevliler "Mobese kamerası kuruyoruz." diyerek her gün onlarca çocuğun oyun oynadığı parka mobese kamerası görünümlü baz istasyonunu kurarak ayrıldı.
Olay, Esat Paşa Mahallesi'nde yaşandı. İmar Blokları olarak bilinen ve çoğunluğunu polislerin kullandığı lojmanların içindeki çocuk parkına baz istasyonu kuruldu. Vatandaşların büyük tepki göstermelerine neden olan baz istasyonunun Cumhuriyet Halk Partili Ataşehir Belediyesi'nin izniyle kurulduğu belirtildi.

Kamuya açık alanlara ve çocuk parklarına baz istasyonlarının kurulamayacağını belirten Esat Paşa Mahallesi Muhtarı Mehmet Parlayan, kendilerine "Mobese kamerası kuruyoruz." denilerek baz istasyonu kurulduğunu söyledi. Muhtar Parlayan, "Belediye encümen kararıyla Ataşehir genelinde 17 mahalleye baz istasyonu kurulmasına karar verilmiş. Buna da bizim mahalleden başlamışlar. Bize 'mobese kamerası takıyoruz' dediler. Ancak gece saat 02.30 sıralarında gelip baz istasyonu kurmuşlar. Ben belediye encümen kararını gördüm. Kesinlikle buraya baz istasyonu istemiyoruz. Çocuk parkına baz istasyonu olur mu?Bura 03-06 yaş grubu çocuklar ile yaşlılar oturuyorlar. Baz istasyonlarının ne kadar zararlı olduğunu biliyoruz. Hemen kaldırılması gerekiyor." şeklinde konuştu.

'MOBESE KAMERASI KURUYORUZ' DEDİLER

Bu arada durumu fark eden vatandaşların tepki göstermeleri üzerine kendilerine "Mobese kamerası kuruyoruz." denildiği belirtildi. "Buradan Mustafa Kemal Mahallesi" takip edilecek diyen görevlilerin baz istasyonunu da mobese kamerasına benzettikleri görüldü.

Evi çocuk parkının yanında bulunan Hamza Hatipoğlu isimli vatandaş, çocuklarının büyük tehlike altında olduğunu belirterek, baz istasyonunun hemen kaldırılması için savcılığa suç duyurusunda bulunacaklarını söyledi.

er gün çocuklarını parka çıkardığını belirten ev hanımı Aylin Çetkin de, çocuk parkına baz istasyonu kurulmasının büyük bir sorumsuzluk olduğunu ifade etti. Bu kararı verenleri kınadığını da belirten Aylin Çetkin, "Burası evimize çok yakın. Tepki göstereceğimizi bildikleri için gece koymuşlar. Bu kararı verenleri öncelikle kınıyorum. Böyle sorumsuzluk olur olur mu? Çocuklarımız bütün gün parktalar. Yetkililere sesleniyorum lütfen baz istasyonunu çocuklarımızdan uzaklaştırın." şeklinde konuştu.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :