Bu da Pentagon'un 'Balyoz Planı'

Bu da Pentagon'un 'Balyoz Planı'

Pentagon’un geçtiğimiz ay yasaklanan eğitim materyelleri ABD basınına sızdı

Planda Mekke ve Medine'nin vurulmasından tüm Müslümanların Hiroşima örneğinde olduğu gibi topluca yokedilmesini de içeren tüyler ürperten bölümler yer alıyor

Pentagon’un geçtiğimiz ay yasaklanan eğitim materyelleri ABD basınına sızdı. Planda Mekke ve Medine'nin vurulmasından tüm Müslümanların Hiroşima örneğinde olduğu gibi topluca yokedilmesini de içeren tüyler ürperten bölümler yer alıyor.
 
Pentagon'da hazırlanan bu plan akıllara darbeci Türk generallerin hazırlaığı Balyoz darbe planını getirdi.
 
Pentagon’un geçtiğimiz ay yasaklanan eğitim materyelleri ABD basınına sızdı, İslam’a karşı top yekün savaş ilan edilmesi temalı bir eğitim-brifingi bu, skandal kabilinden notlarda “siyaseten doğru” bir metin okumayacakları konusunda önceden katılımcılar uyarılıyor.
 
Huffington Post, wired.com gibi ABD’nin popüler haber portallarında bu brifingin notları yayınlandı. Planın içeriğinde tüyler ürperten ifadeler yer alıyor. Eğitim materyellerinde ”İslami teröre karşı mücadele etmek için 1.4 milyar Müslümanla “topyekün savaş” ilan edilme olasılığı masada olmalı” denilirken, gerekli görüldüğünde “sivil toplulukları haritadan silmek için Hiroşima örneği tekrar gözden geçirilmeli” ifadesine yer veriliyor.
 
Raporun bir kısmında “İslami teröristler 1949 Cenova Konvansiyonunu ihlal ettiğinden, Nagasaki ve Hiroşima gibi tarihi örnekler Mekke ve Medine’nin yok edilmesi için bir opsiyon olarak değerlendirebilir.” açıklaması dikkat çekiyor.
 
Pentagon bu materyelle ilgili soruşturma başlatmıştı. Ancak raporu hazırlayan Albay Matthew A. Dooley halen görevine devam ediyor. Aynı albayın Haziran 2011 tarihli benzer bir raporu daha bulunuyor. Bu raporda da ana fikir, “Ilımlı İslam" diye birşey olamayacağı yönünde.
 
Pentagon’un komuta katı “nefret suçu olarak algılanabilecek materyellerin yasaklanması” yönünde direktif vermişti ancak bu durum “Böyle bir söylemde rapor hazırlayan albay tek başına mı hareket eder?” sorusunu akıllara getiriyor.
 
Wired.com dergisi okuyanları dehşete düşüren söz konusu raporun bu bölümlerine dikkat çekmişti. Raporda yer alan “Mecca Medina destruction” ifadesine rağmen plandaki ifadeleri okuyanlar dehşete düşmekten kendini alamıyor.
 
KAYNAK: haricihaber.com
 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.