Bu da Türkçe sevdalısı!

Bu da Türkçe sevdalısı!

Antalya'nın Manavgat ilçesinde, deri çanta satan mağaza sahibi, 20 kelime Türkçe öğrenen turistlere çanta hediye ediyor.

Dünyaca ünlü turizm beldesi Side'de Türkçe dükkan ismi verme ve konuşmayı yaygınlaştırmak amacıyla esnaf tarafından bir kampanya başlatıldı.

Balaban Deri Mağazası Sahibi Ramazan Tecer, tatil süresince 20 kelime Türkçe öğrenen her turiste 100 TL değerinde deri çantayı ücretsiz veriyor.

Geçmiş yıllarda da 10 kelime öğrenen turistlere deri cüzdan ve kemer hediye ettiğini anlatan Tecer, kendi imkanları çerçevesinde Türkçeye katkı sağladığını kaydetti.

Dünyanın dört bir yanında açılan Türk okulları sayesinde Türkçenin önümüzdeki 15 yıl içinde kullanım alanı en yaygın dil olacağını ümit ettiğini ifade eden Tecer, "Turistler İngilizce, Almanca ve Rusça dükkan ve eşya isimlerini kendi ülkesinde de görüyor. Turist, tatile geldiği ülkenin kültürünü, örfünü, geleneğini ve ananesini öğrenmek istiyor. 18 yıldır Side'de turizmle uğraşıyorum. Turistlerle İngilizce, Almanca ve Felemenkçe konuşurken öğrenmeleri için 3 ile 5 kelime mutlaka Türkçe kelime söylerim. Bunda da turistler çok hoşlanıyor. Türkçe kelimeler söylemek turistlerle kaynaşma ve sohbet etmeyi kolaylaştırıyor." diye konuştu.

Tecer, iyi derecede Almanca, İngilizce, İtalyanca ve Felemenkçe bilmesine rağmen turistlerle konuşurken bazı Türkçe kelimeler kullanmayı tercih ediyor.

Hollanda'da doğup büyüdüğünü, gençliğinin bir kısmının gurbette geçtiğini aktaran Tecer, turistlerin alış veriş yaparken Türkçe olarak 'merhaba', 'nasılsın', 'günaydın', 'güle güle' ve 'görüşürüz' demeyi sevdiğini kaydetti.

Etiketler :