"Bu devleti kapatmak lazım"

"Bu devleti kapatmak lazım"

Eski Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ'la görüşen, CHP Sivas Milletvekili Malik Ejder Özdemir paşanın isyanını aktardı.

Meclis komisyonu, Silivri Cezaevi'nde incelemelerde bulundu. Balyoz ve Ergenekon sanıklarının 'uzun tutukluluk' şikayetinde bulunduğu komisyonla, eski Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ da konuştu.

Silivri Cezaevi 'nin fiziki koşulları ve koğuşların durumuyla ilgili incelemeler yapan komisyon üyeleri, bazı Balyoz, Ergenekon ve Odatv sanıkları ve seçilen milletvekillerine ziyarette bulundu.

Üyeler, Mustafa Balbay, Mehmet Haberal, Engin Alan, İlker Başbuğ, Hurşit Tolon, Alaaddin Sevinç, Yalçın Küçük, Müyesser Yıldız, Sedat Peker, Oğuz Bulut, Soner Yalçın ve Oktay Yıldırım'ı görüşürken, Başkan Yıldırım şunları söyledi:

“Burada yoğunlukla ilgili ciddi bir şikayet yok. Yoğunluk da yok. Cezaevinin kapasitesi 11 bin 270 iken 8 bin 586 mevcut bulunmaktadır. Ancak bazı yerlerde su sıkıntısının olduğunu belirttiler ve yemeklerin de fazla yağlı olduğu yönünde şikayetler alındı.

En çok da Balyoz sanıklarının, Ergenekon ve Odatv sanıklarının yargıyla ilgili şikayetleri var ve tutukluluk sürelerinin uzun olmasından kaynaklanan bir durumu dile getirdiler. Bu da yargının işi.”

RAPOR İLGİLİLERE GİDECEK

Komisyon olarak buradaki incelemelerinde fiziki şartlarla ilgili durumu gündeme getirdiklerini ifade eden Yıldırım, şunları kaydetti:

''Gördüğümüz kadarıyla da eksik olan şeyleri var. Su sıkıntısı ve yemeklerle ilgili durumu idareye bildirdik. Bunların en kısa zamanda çözüme kavuşturulması yönünde gerekeni söyledik. Orada yargıyla ilgili bayağı serzenişleri var. Biz, yargıyı bağımsız olarak görüyoruz. Biz, bunları rapor olarak hazırlayacağız. Alt Komisyon, daha sonra Üst Komisyon'a raporu sunduktan sonra, ilgili kurum ve kuruluşlara da bildirmiş olacağız. Burada, Adalet Bakanlığı'na, İçişleri Bakanlığı'na, Milli Savunma Bakanlığı'na... Bu raporu da yine kamuoyuyla paylaşmış olacağız.''

İLKER BAŞBUĞ DA KONUŞTU

Komisyonun eski eski Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ'la görüşmesini, CHP Sivas Milletvekili Malik Ejder Özdemir aktardı.

Özdemir, Başbuğ'un, 'Ben 2002 yılında orgeneral oldum. 7 yıl boyunca devlette en düzeylerde görev yaptım. Genelkurmay Başkanlığı yaptım. Bu görev sürem boyunca Sayın Başbakan'la haftada 1 kere olağan görüşmelerim vardı. Sayın Cumhurbaşkanı'yla aylık görüşmelerimiz oluyordu. Ama şimdi, geldiğimiz noktada benim bir yasadışı silahlı terör örgütü kurduğum söyleniyor. 7 yıl boyunca eğer silahlı terör örgütü kurduğumu devlet fark etmemişse, bu devletin kapatılması lazım ' diye bir serzenişte bulundu

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.