Bu film çok tartışılacak...

Bu film çok tartışılacak...

5N 1K, türbanlı kız Büşra filminin yönetmeni Alper Çağlar ve yönetmen Mesut Uçakan'ı ağırladı. İki yönetmen canlı yayında kapıştı

Leman çizeri Bahadır Boysal'ın unutulmaz çizgi karakteri Büşra'nın sinema filmi yakında vizyonda olacak. CNN Türk ekranlarında yayınlanan 5N 1K, filmin yönetmeni Alper Çağlar ve yönetmen Mesut Uçakan'ı ağırladı.

19 Mart'da 80 kopya ile vizyona girecek filmin özellikle türban sorunu üzerinde yeni bir tartışma başlatması bekleniyor. Çünkü filmin kahramanı Büşra türbanlı bir genç kız. Cünyet Özdemir de film kadar türban sorunu üstünde durdu programda.

İKİ YÖNETMENİN CANLI YAYINDA TÜRBAN KAPIŞMASI!

Programa konuk olan iki yönetmen arasında ilginç bir tartışma yaşandı. Büşra'nın yönetmeni Alper Çağlar ile 20 yıl önce 'Yalnız Değilsiniz' adlı filminde türbanlı bir kadının hikayesini anlatan yönetmen Mesut Uçakan filmi ve türbanı tartıştılar.


Gazeteciler

Mesut Uçakan, Büşra'yı sahici bulmuyor. Uçakan filmin, fazla kentli ve laik bir bakışla kurulduğunu söylerken, filmin yönetmeni Alper Çağlar ise çıkardığı işten gayet memnun.

Cüneyt Özdemir: Alper ne anlatıyor film?
Alper Çağlar: Bu film toplumumuzdaki bireylerin yalnılığını anlatıyor. Postmodern çelişkilerin ürettiği yalnılığı anlatıyor. Bahadır'ın çizdiği Büşra daha absürd bir karakterdi. Biz Bahadır'la bunu değiştirdik. Büşra'nın inançlarıyla arzuları çalişince macera başlıyor. İnsalar filmi siyasi olarak algılıyor. Toplumun altındaki fay hattından dolayı direk siyasi bir algı oluşuyor. Oysa bu bir birey hikayesi... Bir aşk hikayesi bu.

Programın bir diğer yönetmen konuğu Mesut Uçakan ise filme bazı itirazlarını dile getirdi.

Mesut Uçakan: Filmde mesaj ve siyaset yok' deniyor ama var. Kesin olarak bir mesaj var bu filmde. Büşra'ya 'bırak onları bize gel' diyor film. Atatürkçü, laik bir tavırla yapılmış.

İŞTE BÜŞRA'NIN FRAGMANI

 
GAZETECİLER.COM
 

Etiketler :