Bu Filmi Sakın İndirmeyin!

Bu Filmi Sakın İndirmeyin!

Eğer 6 Oscar'lı, The Hurt Locker adlı filmi torrent'ten indirdiyseniz başınız dertte olabilir!

2009 yılında Türkiye'de gösterime giren Ölümcül Tuzak (The Hurt Locker) filmi 2010 yılında 9 dalda Oscar'a aday gösterildi ve 6 dalda ödülü kazanmayı başardı. Ama bizi ilgilendiren filmin ödüllerde veya gişede yakaladığı başarısı değil. Bizi asıl ilgilendiren filmi torrent ile internetten indirip, sinemada değil, bilgisayarlarında seyredenler, çünkü bunu yapan on binlerce kişi için ciddi bir sorun var.

Filmin yapımcıları torrent üzerinden bu filmi paylaşan kişilere çok ciddi bir savaş açtılar. Üstelik pek çok kez karşılaştığımız gibi yapımcılar torrent programları veya ağlarını, yani aracıları değil, doğrudan filmi indirenleri hedef almış durumda.

Yapılan açıklamaya göre filmi bilgisayarlarına indiren on binlerce kullanıcın kimliği tespit edilmiş durumda. Kimlik tespitleri içinse internet servis sağlayıcılarının yardımı alınmış. Fakat daha önce aynı suçtan bu kadar çok dosya paylaşımcısına karşı bir dava açılmamıştı. Sürecin nasıl işleyeceği ve ABD dışındaki kullanıcıların da bu süreçte suçlanıp suçlanmayacakları şimdilik merak konusu. CHIP

Etiketler :