Bu fotoğraf çok konuşulacak!

Bu fotoğraf çok konuşulacak!

'Bamya' kod adlı Askeri Savcı Üçok'un, Ankara'da arsa vurgunu yaptığı fotoğraflarla belgelendi.

Ünlü ve zengin kişilere sahte "çürük" raporu hazırlayan çetenin üyesi olmak suçundan tutuklanan 'Bamya' kod adlı Askeri Savcı Üçok'un, Ankara'da arsa vurgunu yaptığı fotoğraflarla belgelendi...

Sahte "çürük" raporu hazırlayan çetenin üyesi olmak "suç örgütü üyeliği" ve "yağmaya teşvik" suçlarından tutuklanan Karargah Evleri soruşturmasını yürüten Hava Kuvvetleri Askeri Savcısı Hakim Albay Ahmet Zeki Üçok'un "arsa rantı" fotoğraflarına BUGÜN ulaştı.

Askeri Savcı Hakim Yüzbaşı Mehmet Çelik ile eski Çankaya Belediye eski Başkanı Prof. Dr. Muzaffer Eryılmaz'la birlikte belediyenin değerli taşınmazlarını ele geçirmek ve başkalarına ait taşınmazlara abartalı imar haklarının verilmesini sağlayarak milyonlarca TL'lik haksız kazanç sağlamakla suçlanan çürük çetesindeki kor adı "Bamya" olan Üçok, fena yakalandı.

Askeri araçla inceleme

Bazı kooperatif üyeleri, Ankara'nın en değerli bölgesi olan Konutkent'te arsa keşfi yapan Hakim Albay Üçok'u görüntüledi. Fotoğraflarda üniformalı Albay Üçok mesai saatinde Hava Kuvvetleri'ne ait askeri makam aracı ile satan almayı planladığı bir arsayı inceliyor. Üçok'a kimliği öğrenilemeyen bir vatandaş eşlik ediyor. Albay Üçok'un askeri makam aracı yanında park halinde bulunan lüks cipin de Üçok'a ait olduğu iddia edildi.

Suç duyurusuna eklendi

Mağdur olan kooperatif üyeleri "delil" niteliğindeki fotoğrafları Çankaya Belediye eski Başkanı Muzaffer Eryılmaz hakkında soruşturma yürüten İçişleri Bakanlığı Mülkiye Başmüfettişleri'ne verdi. Mülkiye Başmüfettişleri Ferda İleri, Dr. İbrahim Avcı ve Dr. Mehmet Tanışır, Çankaya Belediye Başkanlığı'nda yaptıkları soruşturmanın ardından hazırladıkları "Tevdi" raporu ile 15 Ocak 2009'da Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulundu. Söz konusu fotoğraflar da suç duyurusuna eklendi.

Çıkar amaçlı suç örgütü

Müfettişlerce Başsavcılığa yapılan suç duyurusunda, Çankaya Belediyesi eski Başkanı Eryılmaz, Askeri Savcı Albay Üçok, Askeri Hakim Yüzbaşı Çelik'in de aralarında bulunduğu kişilerin "çıkar" amaçlı suç örgütü oluşturduğu öne sürülerek, "Organize biçimde yasal olmayan işler yaptıkları, çeteleştikleri, yolsuzluk yaptıkları ve rüşvet aldıkları vb. iddiaların TCK 220. maddesi ve 3628 sayılı kanun kapsamında doğrudan Cumhuriyet savcılarınca soruşturulacak konulardan olduğu anlaşıldığından, gereğinin takdir ve ifası için dosyasın Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na tevdi edilmesi gerektiği kanaat ve sonucuna varılmıştır" denildi.

Kamu davası açılacak

Ali A. Adlı kişi, Muzaffer Eryılmaz, Hakim Albay Ahmet Zeki Üçok ile Hakim Yüzbaşı Mehmet Çelik'in imar değişikliği yaparak "rant" sağladıkları Çankaya Yıldızevler ve Beytepe köyündeki arsa tahsisleri konusunda açıklamalarda bulundu.

İncelemede

Cumhuriyet Başsavcılığı, İçişleri Bakanlığı Teftiş Kurulu'ndan gelen suç duyurusunu hala inceliyor. Başsavcılığın incelemesinin ardından eski Çankaya Belediye Başkanı Muzaffer Eryılmaz'la birlikte Albay Ahmet zeki Üçok ile Yüzbaşı Mehmet Çelik hakkında arsa tahsisinde usulsüzlük, imar değişikliği ve haksız çıkar sağlamak iddialarıyla kamu dava açılacağı öne sürüldü.



"Savcılık binasını emlakçı bürosuna çevirdiler"

Çankaya Belediyesi'nde avukat olarak çalıştığını belirten Ali Y. 22 Aralık 2008'de müfettişlere şikayet dilekçesi verdi. Müfettiş raporunun "muhbir ve müştekilerin ihbar ve şikayet dilekçeleri" bölümünde yeralan dilekçe Albay Ahmet Zeki Üçok ile ilgili önemli iddiaları gündeme getiriyor. Ali Y. şu iddialarda bulunuyor:

"Çankaya Belediye Başkanı Muzaffer Eryılmaz, Hava Kuvvetleri Komutanlığı Askeri Savcılığı'nda savcı olarak çalışan Albay Ahmet Zeki Üçok ve Yüzbaşı Mehmet Çelik adlı şahıslar ile birlikte çıkar ve işbirliği içerisine girerek organize suç örgütlerini aratmayacak şekilde belediyemizin en değerli taşınmazlarını nasıl ele geçirmeye çalıştıklarını ve başkalarına ait taşınmazlara da abartalı imar haklarının (değişiklik) verilmesini sağlayarak nasıl milyonlarca TL'lik haksız çıkar sağladıklarını anlatacağım.

Albay Ahmet Zeki Üçok ile Yüzbaşı Mehmet Çelik tamamen kendi çıkarları doğrultusunda hareket ettikleri halde; 20'ye yakın paşanın ismini kullanarak, o paşalara birer konut yapılması amacıyla taşınmaz edinmeye çalıştıklarını söylemek suretiyle Hava Kuvvetleri Komutanlığı Askeri Savcılığı binasını adeta "emlakçı" bürosuna çevirmişlerdir"

Çarmıklı ve oğluna çürükten gözaltı

Sahte çürük raporu soruşturması kapsamında tutuklanan Hava Kuvvetleri Askeri Savcı Albay Üçok'la bir arazi için rüşvet pazarlığı yaptığı iddia edilen iş kadını Sibel Çarmıklı ve oğlu gözaltına alındı. Elebaşılığını Murat Turgay Tepe'nin yaptığı şebekenin, Hava Kuvvetleri Komutanlığı'nın "satılamaz" şerhi koydurduğu arazinin satışı için devreye girdiği öne sürüldü.

Soruşturma dosyasındaki iddiaya göre, 29 Mart yerel seçimlerinde AK Parti Beşiktaş Belediye Başkanlığı için aday gösterilen Çarmıklı ve oğlu Murat Can Çarmıklı, çeteyle pazarlık yaptı.

KAMİL ELİBOL-BUGÜN

Etiketler :