Bu fotoğrafa iyi bakın

Bu fotoğrafa iyi bakın

“Ulusalcı” söylemleriyle bilinen İşçi Partisi Genel Başkanı Perinçek ile “Kürtçü” söylemiyle ön plana çıkan BDP'li Sakık'ın rakı masasındaki dostlukları fotoğraf karesinde...

Ergenekon davasının sanıklarından ve “Ulusalcı” söylemleriyle bilinen İşçi Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek ile “Kürtçü” söylemiyle ön plana çıkan BDP milletvekillerinden Sırrı Sakık'ın rakı masasındaki dostlukları dikkat çekti. Erzincan'ın Kemaliye ilçesinde yayınlanan Dut Ağacı isimli yerel gazetenin arka sayfasında çıkan “Asrın Fotoğrafı” başlıklı haberde Ergenekon sanığı Doğu Perinçek, BDP'li Sırrı Sakık ve Perinçek'e yakın bir isim olan Ahmet Muhlis Cüher birlikte rakı ve şarap içiyor.

ÜÇLÜ İÇİN KULLANILAN İFADELER
Haberde Doğu Perinçek için, “Asrın davasında yargılanıyor. Bir an önce oğlu Can ve cananların yanına dönmesini bekliyoruz” denilirken, Sırrı Sakık için de “Yarım asırlık terör örgütünün sempatizanı. Atatürk'ün tanımladığı ‘İyi vatandaş' olmasını diliyoruz” ifadeleri yer alıyor. Resim karesinde yer alan bir diğer isim Ahmet Muhlis Cüher için ise “Gençliğimize asırlarca hizmet verecek eğitim kurumları bağışlarının devamını diliyoruz” ifadeleri bulunuyor.

TGB'DEN İP'E HERKESE YAKIN
Bu arada Ulusalcı kimliğiyle tanınan, Perinçek ve Sakık ile aynı masada yer alan Ahmet Muhlis Cüher'in, Perinçek ile aynı köyden olduğu öğrenildi. 1981 yılında Empaş A.Ş.'yi kurarak bugüne kadar ticaretle uğraşan Cüher, uzun yıllar Gurbet ve Özlem gazetelerinde yazılar yazdı. Dut Ağacı Gazetesi'nde zaman zaman yazıları yayınlanan Cüher'in İP'in gençlik teşkilatı olan TGB'den İP'e kadar birçok siyasi parti ve örgütle yakınlığı olduğu belirtiliyor.

SAKIK: PERİNÇEK BENİM DOSTUM
Öte yandan Doğu Perinçek ile rakı masasında bulunurken görüntülenen BDP Milletvekili Sırrı Sakık, fotoğrafla ilgili Yeni Akit'in sorularını cevaplandırdı. Sakık, fotoğrafı doğrulayarak, Perinçek'in yakın arkadaşı olduğunu söyledi. Doğu Perinçek ile sık sık görüştüklerini belirten Sakık, “Evet biz Doğu Bey ile sık sık bir araya gelirdik. Bizim arkadaşımız. O bizim partiye gelirdi, biz onun partisine giderdik. Zamanzaman birlikte yemek yerdik. Görüş alışverişinde bulunurduk. Doğu Perinçek benim sevdiğim, beğendiğim bir siyasetçidir. Ahmet Muhlis Cüher ile bizi Doğu Bey tanıştırdı. Doğu Bey kanalıyla tanıştık” dedi.

 

Kaynak: Yeni Akit

Etiketler :