Bu görüntü ortalığı karıştırdı

Bu görüntü ortalığı karıştırdı

Arap Birliği zirvesine katılan tek Avrupalı lider olan İtalya Başbakanı Silvio Berlusconi'nin Libya lideri Kaddafi'nin elini öptüğü ortaya çıktı.

 

Geçtiğimiz hafta Libya'nın Sirte kentinde düzenlenen Arap Birliği Zirvesi'ne katılanİtalyaBaşbakanı Silvio Berlusconi, Libya lideri Muammer Kaddafi'nin elini öptü. İran'da İngilizce yayın yapan Press TV'de yansıyan görüntüde Berlusconi, uzanıp Kaddafi'nin elini öpüyor. Ancak televizyonkanalı, görüntüleri net olarak vermiyor. Berlusconi'nin bu hareketi iseİtalyanları ve muhalefet partilerini kızdırdı. Libya, 20. yüzyılın başında 30 yılı aşkın bir süre İtalya'nın sömürgesi altında kaldığı için iki ülke arasında özel ilişkiler bulunuyor.

LİBYA'DAN ÖZÜR DİLEDİ

Bu ilişkiler Berlusconi'nin çabaları ile son yıllarda yeni bir boyut kazandı. Berlusconi ise Sirte'de Libya lideri Kaddafi ile samimiyetini göstermek için, Arap Birliği Zirvesi'nde Kaddafi'nin önünde eğilerek elini öpmesiyle ilgili görüntüler İtalya'nın siyasi gündemine bomba gibi düştü. Berlusconi, 2008'de ülkesinin eski sömürgesi Libya'dan özür dilemiş, gelecek 20 yıl içinde 5 milyar dolarlık yatırım vaat etmişti.


 

Etiketler :