Bu gün hava nasıl olacak?

Bu gün hava nasıl olacak?

Hava sıcaklığı yurdun güneybatı kesimlerinde 2 ila 4 derece azalacak, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacak.

Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü'nün son verilerine göre, kuzey, iç ve batı kesimlerinde sağanak ve gökgürültülü sağanak şeklinde görülecek yağışların; öğle saatlerinde Güney ve İç Ege (İzmir, Aydın, Muğla, Manisa, Denizli, Uşak, Kütahya, Afyonkarahisar) ile Ankara, Eskişehir, Çankırı, Kırıkkale, Sivas, Bolu, Karabük ve Tunceli çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor.

Rüzgar, yurdun kuzey ve batı kesimlerinde kuzey ve kuzeydoğu (Poyraz), iç ve doğu kesimlerinde güney ve güneybatı (Lodos) yönlerden hafif arasıra orta kuvvette, Marmara ile zamanla İç Anadolu'nun güney ve doğusunda kuvvetli (30-50 km/sa) olarak esecek.

-KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI-

Yağışların; öğle saatlerinde Güney ve İç Ege (İzmir, Aydın, Muğla, Manisa, Denizli, Uşak, Kütahya, Afyonkarahisar) ile Ankara, Eskişehir, Çankırı, Kırıkkale, Sivas, Bolu, Karabük ve Tunceli çevrelerinde kuvvetli olması beklendiğinden, yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (sel, su baskını, yıldırım düşmesi, vb.) ilgililerin ve vatandaşların tedbirli ve dikkatli olması gerekiyor.

-KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI-

Rüzgarın; Marmara'da kuzey ve kuzeydoğu (Poyraz), öğle ve akşam saatlerinde İç Anadolu'nun güney ve doğusunda güney ve güneybatı (Lodos) yönlerden kuvvetli olarak (30-50 km/sa) esmesi beklendiğinden, yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (deniz ulaşımında aksamalar, vb.) ilgililerin ve vatandaşların tedbirli ve dikkatli olması gerekiyor.

-BAZI İLLERDE HAVA DURUMU-

Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü'nün son verilerine göre bazı illerde hava durumu şöyle olacak:

İSTANBUL: Parçalı zamanla doğusu çok bulutlu geçecek. Rüzgar; kuzey ve kuzeydoğu (Poyraz) yönlerden kuvvetli (30-40 km/sa) olarak esecek.(16)

ANKARA: Parçalı zamanla çok bulutlu, sabah saatlerinden sonra aralıklı sağanak ve yer yer gökgürültülü sağanak yağışlı yağışlı geçecek. Yağışların; öğle saatlerinde kuvvetli olması bekleniyor.(17)

İZMİR: Parçalı zamanla çok bulutlu, sabah saatlerinden sonra sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek. Yağışların; öğle saatlerinde güney ve doğu ilçeleri başta olmak üzere, il genelinde kuvvetli olması bekleniyor.(19)

ANTALYA: Parçalı zamanla çok bulutlu, öğle saatlerinden itibaren sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı.(20)

SAMSUN: Parçalı çok bulutlu, akşam saatlerinden itibaren sağanak yağışlı.(14)

ERZURUM: Parçalı çok bulutlu ve aralıklı aralıklı sağanak yağışlı.(16)

DİYARBAKIR: Parçalı zamanla çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı.(23)

-BÖLGELERDE HAVA DURUMU-

Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü'nün son verilerine göre bölgelerde hava durumu şöyle olacak:

MARMARA: Parçalı zamanla çok bulutlu, Edirne, Kırklareli ve Tekirdağ ile öğle saatlerinden sonra Balıkesir, Bursa, Kocaeli, Sakarya ve Bilecik çevreleri sağanak yağışlı geçecek. Rüzgar; kuzey ve kuzeydoğu (Poyraz) yönlerden kuvvetli (30-50 km/sa) olarak esecek.

EGE: Parçalı zamanla çok bulutlu, sabah saatlerinden sonra sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek. Yağışların; öğle saatlerinde bölge genelinde kuvvetli olması bekleniyor.

AKDENİZ: Parçalı zamanla çok bulutlu, sabah saatlerinden sonra Kahramanmaraş, Osmaniye ve Adana'nın kuzeydoğu ilçeleri ile öğle saatlerinden itibaren Batı Akdeniz, gece saatlerinde Adana ve Mersin çevreleri sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek.

İÇ ANADOLU: Parçalı zamanla çok bulutlu, sabah saatlerinden sonra kuzeybatı kesimleri ile Kayseri ve Sivas, öğle saatlerinden itibaren bölgenin kuzey, iç ve batısı, gece saatlerinden sonra Karaman çevreleri aralıklı sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek. Yağışların; öğle saatlerinde Ankara, Eskişehir, Çankırı, Kırıkkale ve Sivas çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgar; öğle ve akşam saatlerinde bölgenin güney ve doğusunda güneybatı (Lodos) yönlerden kuvvetli (30-50 km/sa) olarak esecek.

BATI KARADENİZ: Parçalı zamanla çok bulutlu, sabah saatlerinden sonra Bolu çevreleri, öğle saatlerinden itibaren bölge geneli sağanak ve yer yer gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek. Yağışların; öğle saatlerinde Bolu ve Karabük çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor.

ORTA ve DOĞU KARADENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, sabah Gümüşhane ve Bayburt çevreleri, öğle saatlerinde bölgenin iç kesimleri, akşam saatlerinden itibaren bölge geneli aralıklı sağanak yağışlı geçecek. Yağışların: öğleden sonra Tokat'ın doğu ilçelerinde kuvvetli olması bekleniyor.

DOĞU ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu, sabah batısı ile Erzurum çevreleri, öğleden sonra bölgenin kuzey ve batısı aralıklı sağanak ve yer yer gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek. Yağışların; öğle ve akşam saatlerinde Tunceli çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor.

GÜNEYDOĞU ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu, Adıyaman çevreleri ile öğleden sonra Diyarbakır, Gaziantep ve Şanlıurfa sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.