Bu hafta da sıcak geçecek

Bu hafta da sıcak geçecek

Türkiye genelinde hafta sonuna kadar hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin üzerinde seyredeceğini bildirdi.

Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğünden alınan bilgiye göre, hafta sonuna kadar yurdun batı kıyıları dışında kalan yerlerde yağış beklenmiyor.

Özellikle gece ve sabah saatlerinde sis hadisesi iç ve doğu bölgelerinde etkisini sürdürmeye devam edecek.

Hava sıcaklıkları ise hafta sonuna kadar mevsim normallerinin üzerinde seyredecek.

Bugün yurdun batı kesimleri parçalı ve çok bulutlu, Kıyı Ege ile Edirne, Kırklareli ve Çanakkale çevreleri hafif yağmurlu, diğer yerler az bulutlu ve açık geçecek. Sabah ve gece saatlerinde yurdun doğu kesimlerinde yer yer sis görülecek. Rüzgar Marmara ve Ege kıyılarında güney ve güneybatı yönlerinden kuvvetli esecek.

Yarın kıyı Ege ve Çanakkale çevreleri hafif yağmurlu, diğer yerler az bulutlu ve açık olacak. Sabah ve gece saatlerinde iç ve doğu kesimlerde yer yer sis görülecek. Rüzgar, Marmara ve Ege kıyılarında güney ve güneybatı yönlerden kuvvetli esmeye devam edecek.

11 Kasım Perşembe günü ise yurtta yağış beklenmiyor. Batı bölgeleri parçalı bulutlu, diğer yerler az bulutlu ve açık geçecek. Sabah ve gece saatlerinde iç ve doğu kesimlerde yer yer sis etkili olacak. Rüzgar, Marmara ve Kuzey Ege kıyılarında güney ve güneybatıdan kuvvetli esecek.

12 Kasım Cuma günü de Kıyı Ege ile Edirne, Kırklareli, Çanakkale, Balıkesir, Denizli ve Manisa çevreleri hafif yağmurlu, diğer yerler az bulutlu ve açık olacak. Sabah ve gece saatlerinde Anadolu'nun doğusu ile Doğu Anadolu'da yer yer sis görülecek.

5-7 derece daha sıcak

Sıcaklıklar, mevsim normallerinin 5- 7 derece üzerinde seyredecek.

Edirne, Kırklareli, Çanakkale, İzmir, Muğla ile Balıkesir'in Ayvalık, Edremit ve Burhaniye ilçelerinin yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde iç ve doğu bölgelerde yer yer sis, İç Anadolu'nun kuzeydoğusu ile Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusunda buzlanma ve don olayı bekleniyor.

Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü'nden yapılan son değerlendirmelere göre hava sıcaklığında önemli bir değişiklik beklenmiyor. Ülke genelinde mevsim normallerinin 5- 7 derece üzerinde seyredecek.

Rüzgar genellikle güney ve güneybatı (Lodos), yurdun güneydoğu kesimlerinde güney ve doğu yönlerden hafif arasıra orta kuvvette, Marmara'nın güney ve batısı ile Kıyı Ege'de yer yer kuvvetli (40-60 km/s) olarak esecek.

SİS, BUZLANMA, DON VE LODOS UYARISI

Sabah ve gece saatlerinde iç ve doğu bölgelerde görülecek sis olayının oluşturabileceği olumsuz şartlara karşı (hava kalitesinde azalma, ulaşımda aksama vb.) ilgililerin ve vatandaşların tedbirli olmaları gerekiyor.

Gece saatlerinde İç Anadolu'nun kuzeydoğusu (Sivas, Yozgat, Kayseri), Doğu Karadeniz'in iç kesimleri (Gümüşhane, Bayburt) ile Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusunda (Erzurum, Erzincan, Kars, Ardahan, Ağrı, Van) yer yer don olayı beklendiğinden yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı ilgililerin ve vatandaşların tedbirli olmaları istendi.

Rüzgarın, Marmara'nın güney ve batısı ile Kıyı Ege'de güney ve güneybatı (Lodos) yönlerden yer yer kuvvetli esmesi beklendiğinden oluşabilecek olumsuz şartlara (Soba ve baca gazı zehirlenmesi, ulaşımda aksama vb.) karşı ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerekiyor.

BAZI İLLERDE HAVA DURUMU

Ankara: Parçalı ve az bulutlu geçecek. Sabah ve gece saatlerinde yer yer sis görülecek 21 derece.

İstanbul: Parçalı ve çok bulutlu geçecek. Rüzgar güneybatı (Lodos) yönlerden yer yer kuvvetli (40-60 km/saat) olarak esecek 21 derece.

İzmir: Parçalı çok bulutlu, aralıklı sağanak yağışlı geçecek. Rüzgar güney ve güneybatı (Lodos) yönlerden yer yer kuvvetli (40-50 km/saat) olarak esecek 23 derece.

Adana: Az bulutlu ve açık 29 derece.

Antalya: Parçalı az bulutlu 23 derece.

Trabzon: Az bulutlu ve açık derece.

Erzurum: Az bulutlu ve açık geçecek. Sabah ve gece saatlerinde yer yer sis, gece don olayı görülecek 14 derece.

Diyarbakır: Az bulutlu ve açık 23 derece.

BÖLGELERDE HAVA DURUMU

Marmara: Parçalı çok bulutlu, Edirne, Kırklareli, Çanakkale ile Balıkesir'in Ayvalık, Edremit ve Burhaniye ilçeleri yağmur ve sağanak yağışlı geçecek. Rüzgar bölgenin güney ve batısında güneybatı (Lodos) yönlerden kuvvetli (40-60 km/saat) olarak esecek.

Ege: Parçalı, kıyı kesimleri çok bulutlu, İzmir ve Muğla çevreleri sağanak yağışlı geçecek. Sabah ve gece saatlerinde Afyonkarahisar ve Kütahya çevrelerinde sis bekleniyor. Rüzgar bölgenin kıyı kesimlerinde güney ve güneybatı (Lodos) yönlerden kuvvetli (40-50 km/saat) olarak esecek.

Akdeniz: Az bulutlu ve açık, batısı parçalı ve az bulutlu geçecek. Sabah ve gece saatlerinde iç kesimlerinde yer yer sis görülecek.

İç Anadolu: Parçalı ve az bulutlu geçecek. Sabah ve gece saatlerinde bölge genelinde yer yer sis, gece saatlerinde kuzeydoğusunda don olayı bekleniyor.

Batı Karadeniz: Parçalı az bulutlu geçecek. Sabah ve gece saatlerinde bölge genelinde yer yer sis görülecek.

Orta ve Doğu Karadeniz: Az bulutlu ve açık geçecek. Sabah ve gece saatlerinde iç kesimlerinde yer yer sis, Gümüşhane, Bayburt ve Çorum çevrelerinde don olayı görülecek.

Doğu Anadolu: Az bulutlu ve açık geçecek. Sabah ve gece saatlerinde bölgenin kuzey ve doğu kesimlerinde yer yer sis, gece don olayı görülecek.

Güneydoğu Anadolu: Az bulutlu ve açık geçecek.

Etiketler :