Bu hafta havalar nasıl olacak?

Bu hafta havalar nasıl olacak?

Bahar aylarının başlamasıyla beraber Meteoroloji'den yeni bir açıklama geldi...

Meteoroloji, hava sıcaklığının Güney ve batı kesimlerde 4 ila 6 derece artacağını, diğer yerlerde önemli bir değişiklik beklenmediğini bildirdi.

Yapılan son değerlendirmelere göre; Tükiye'nin doğu kesimleri ile akşam saatlerinden sonra kuzeybatı bölgelerimizde aralıklarla yağış geçişlerinin görüleceği tahmin ediliyor. Rüzgar, genellikle kuzey ve kuzeybatı, batı bölgelerinde güney ve güneybatı hafif, ara sıra orta kuvvette esecek.

Meteoroloji uzmanları, Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusunda meydana gelebilecek kar erimeleri ve muhtemel çığ tehlikesine karşı ilgililerin ve vatandaşların dikkatli olmaları uyarısında bulundu. Bölgelere göre tahmin edilen hava durumu ise şöyle olacak: Marmara: Parçalı zamanla çok bulutlu, akşam saatlerinden sonra İstanbul, Kırklareli, Kocaeli, Sakarya, Yalova ve Bilecik ile Edirne'nin kuzey çevreleri aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçecek. Sabah saatlerinde bölgenin doğusunda (İstanbul, Tekirdağ, Kocaeli, Sakarya, Yalova, Balıkesir, Bursa ve Biiecik) sis olayı görülecek.

Ege: Parçalı bulutlu geçecek. Sabah saatlerinde İç Ege'de (Denizli, Kütahya, Uşak ve Afyon) sis olayı görülecek.

Akdeniz: Parçalı ve az bulutlu geçecek.

İç Anadolu: Parçalı zamanla çok bulutlu, gece saatlerinden itibaren Ankara, Eskişehir, Çankırı, Kırıkkale, Kırşehir, Aksaray, Nevşehir ve Kayseri ile Konya'nın kuzey ve doğu çevreleri aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçecek.

Batı Karadeniz:
Parçalı zamanla çok bulutlu, akşam saatlerinden sonra Zonguldak, Bartın, Bolu, Düzce, Karabük ve Kastamonu çevreleri aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçecek.

Orta ve Doğu Karadeniz: Parçalı ve çok bulutlu, sabah saatlerinde Samsun, Ordu, Giresun, Trabzon, Rize ve Hopa çevreleri aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçecek. Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinin yükseklerinde meydana gelebilecek kar erimeleri ve muhtemel çığ tehlikesine karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

Doğu Anadolu: Parçalı ve çok bulutlu, bölgenin doğusu (Kars, Ardahan, Ağrı, Iğdır, Muş, Bitlis, Van, Hakkari ve Şırnak) aralıklı yağmur ve karla karışık yağmurlu geçecek. Sabah saatlerinde bölgenin kuzeyinde buzlanma ve don olayı bekleniyor. Bölgenin kuzey ve doğusunda meydana gelebilecek kar erimeleri ve muhtemel çığ tehlikesine karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

Güneydoğu Anadolu: Parçalı ve çok bulutlu, sabah saatlerinde Diyarbakır, Mardin, Batman ve Siirt çevreleri aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçecek.

Etiketler :