Bu hafta ılık geçecek

Bu hafta ılık geçecek

Hava sıcaklıkları mevsim normallerinin kuzey ve iç kesimlerde 6- 8, güney bölgelerde 2- 4 derece üzerinde seyredecek.

Bu hafta önceki haftaya göre daha ılık geçecek. Hava sıcaklıkları mevsim normallerinin kuzey ve iç kesimlerde 6- 8, güney bölgelerde 2- 4 derece üzerinde seyredecek.

Batı bölgeler Orta Akdeniz üzerinden gelen yeni bir ılık ve yağışlı havanın etkisine girdi. Hava sıcaklığı batı bölgelerinden başlamak üzere ülke genelinde artarak, hafta başından itibaren Marmara, Kuzey Ege, Karadeniz, İç Anadolu ile Doğu Anadolu bölgelerinde mevsim normallerinin 6- 8 derece, Güney Ege, Akdeniz ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde 2- 4 derece üzerinde seyretmesi bekleniyor.

Bugün Marmara, Ege, Batı Akdeniz, Doğu Karadeniz kıyıları ile sabah saatlerinde Ankara, Eskişehir, Çankırı, Bolu, Düzce ve Karabük çevreleri aralıklı yağışlı geçecek. Yağışlar genellikle yağmur ve sağanak, sabah ilk saatlerde Isparta, Afyon, Kütahya, Bilecik, Bolu, Çankırı ve Çorum'un yükseklerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacak.

Salı gününden itibaren hafta sonuna kadar ülke genelinde önemli bir yağış beklenmiyor. Marmara ile yurdun iç ve doğu kesimlerinde sabah saatlerinde sis, doğu bölgelerde buzlanma ve don olayının görüleceği tahmin ediliyor.

CİHAN

Etiketler :