Bu hırsızlar fıkralara konu olur

Bu hırsızlar fıkralara konu olur

İzmir ve Konya'da yaşanan hırsızlık olayları fıkralara taş çıkartacak türden.

İzmir ve Konya'da yaşanan hırsızlık olayları fıkralara taş çıkartacak türden. İzmir'de eve giren şaşkın hırsız ev sahibine ait borç senetlerini, Konya'da cep telefonu bayisine giren bir diğer hırsız ise gerçekleri varken maket olan cep telefonlarını çaldı.

İzmir ve Konya’dan gelen iki hırsızlık haberleri, temel fıkralarına rakip olarak insanlar arasında rahatlıkla anlatılabilir.

90 BİN LİRALIK BORÇ SENEDİNİ ÇALDI

'Halk arasında Temel bir gün yolda senet bulmuş ve ödemiş' diye anlatılan fıkraları aratmayacak olay İzmir Çiğli'de yaşandı. İzmir'in Çiğli ilçesinde bir eve giren şaşkın hırsız mizah konusu olacak hırsızlığa imza attı. İzmir'in Çiğli ilçesinde bir evden, ev sahibine ait toplam 90 bin liralık borç senedi çalındı.

Alınan bilgiye göre, İstasyonaltı Mahallesi 8221. Sokak'ta oturan Kemal A'ya (51) ait eve arka kapının korkuluk demirlerini sökerek giren kimliği henüz belirlenemeyen kişi veya kişiler, ev sahibinin kredi kartıyla toplam 90 bin liralık borç olduğu senedini çaldı.

Kemal A'nın başvurusu üzerine olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

GERÇEK YERİNE MAKET TELEFONU ÇALDI

Konya'da bir cep telefonu bayisinin cam olan giriş kapısını kırdıktan sonra içeriye giren hırsızlık şüphelisi, vitrinde gerçek sandığı maket cep telefonlarından 4 tanesini alarak kayıplara karıştı.

Olay, saat 05.30'da merkez Selçuklu ilçesi Alaaddin Bulvarı üzerinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, sabah erken saatlerde Osman Gürel'e (26) ait telefon bayisi olan iş yerinden alarm alan polis ekipleri kısa sürede olay yerine intikal etti. İş yerinin cam olan giriş kapısının kırılarak paramparça olduğunu gören polisler, yaptıkları incelemede vitrinde bulunan bazı telefonların eksik olduğunu belirledi. İş yeri sahibi Osman Güler'in de gelmesiyle yapılan hasar tespit kontrolünde, kimliği belirlenemeyen hırsızlık şüphelisinin vitrinden çaldığı 4 adet cep telefonunun maket olduğu ortaya çıktı.

Yakınlarda bulunan Mobese kameralarını inceleyen polis, 20-25 yaşlarında olan hırsızlık şüphelisinin yaklaşık 13 saniye iş yerinde kaldıktan sonra alarmın çalması üzerine kaçtığını tespit etti. İş yerinde yaptığı incelemelerin ardından polis, 4 maket cep telefonu ile 1 adet şarj cihazını çalan şüpheliyi yakalamak için çalışma başlattı.

İş yerinin kapısı paramparça olan Osman Gürel, "Ön vitrine giren şahıslar, maket olan cep telefonlarını gerçek sanmışlar. Polisler, hırsızların Mobese kayıtlarına göre iş yerinde 13 saniye kaldıklarını söyledi. Bu sürede sadece vitrini dağıtabilmişler. Alarm sesini duymaları üzerine kaçmışlar" diye konuştu.

AA-İHA

Etiketler :