Bu iddia doğruysa CHP BİTER!

Bu iddia doğruysa CHP BİTER!

CHP'li başkan 'Libya'dan gelenleri otellere almayın' diye tehdit etti mi?..

 

Libya tahliyeleri ile ilgili ilginç bir iddia gündeme geldi. Takvim Gazetesi'nden Savaş Ay'ın haberine göre, Libya'dan Marmaris'e gelen Türk vatandaşlarının bölgedeki otellere yerleştirilmesi sırasında CHP'li belediye başkanı otelleri vatandaşları almamaları konusunda tehdit etti. İşte Savaş Ay'ın o iddiası

Marmaris'te belediye skandalı Türkiye, Libya'daki işçilerimiz için çırpınırken, Marmaris'in CHP'li Belediye Başkanı Ali Acar, "Gelenleri almayın" diye otelleri tehdit etti.

RECEP AKDAĞ BİNALİ YILDIRIM'IN KULAĞINA SÖYLEDİ

Marmaris Limanı'nda beni hayretler içinde bırakan haberi, bizzat Sağlık Bakanı Recep Akdağ'ın ağzından duydum. Akdağ yanı başımızda duran Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım'a doğru eğildi ve skandal haberi söyledi: "Binali Bey, biliyorsunuz ki 1 haftadır Libya'dan yurttaş getirme operasyonunu siyaset üstü yürütüyoruz. Ama Marmaris Belediyesi ayıp etti. Başkan sabahtan beri limana ya da yanımıza uğramadığı gibi, otellere tembih ettirmiş. Gemiden inen yolcuları almayacaksınız diye" Şaşırdım.

Aramızda Hürriyet Ankara Temsilcisi dostum Metehan Demir de vardı.

O da hayret etti bu habere.

Gece iki satır da olsa yazdırdım bu haberi. Sabah gazeteler Marmaris'e geldiğinde de bomba gibi patladı bu iş.

Vatandaşlardan ve yetkililerden belediyeye fena eleştiriler yağdı. Derken telefonum çaldı. Karşımdaki hanımefendi kendini tanıttı. "Ben Marmaris Belediye Başkenvekili Yüksek Mimar Arzu Girginç'im. Bizi çok üzen haberinizle ilgili arıyorum."

İÇERİ ALINMAMIŞ!

Ne diyorsunuz peki habere?

- Başkanımız Ali Acar şu an yurt dışında. Yerine ben vekalet ediyorum. O yüzden aradım.

Başkan böyle bir günde, gündemde niye yurt dışında ki?

- Ta geçen haftadan yani ortada böyle bir şey yokken planlanan ailevi birsağlıkseyahatinde kendisi.

Peki yazdığım haber için yorumunuz ne?

İlçe siyasetçilerinin çıkardığı bir dedikodu. Yok böyle bir şey.

Arzu hanım ben bunu herhangi birinin dedikodusundan duymadım. Bir bakan diğer bakana söylerken kulaklarımla duydum da yazdım.

- Bakanlara da yanlış bilgi vermiştir ilçe AK Parti teşkilatı.

- Diyelim ki öyle. Siz neredeydiniz bütün gün. Başkan yoksa sizin gelmeniz gerekmez miydi?

- Elbette. Zaten ben de öyle yaptım ve sabahtan geldim limana. İçerde zabıtalarımız, diğer belediye görevlilerimiz vardı ama beni almadılar.

- Almadılar mı? Kim almadı?

- Tam 6 saat kapıda çabaladım. Beni almadılar.

- Resmi açıklama yollayın yayınlayalım.

- Özellikle yapıyor gibi yaptılar, ne limana girebildim, ne bakanların yanına gidip hoş geldin diyebildim. Sustum. Bir şey demedim. Kendi kentinde kendi limanına giremeyen bir belediye başkan vekiline diyecek fazla bir şey bulamadım.

Arzu Girginç'in açıklaması şu şekildedir:

Belediye Başkanı Ali Acar, 15 Şubat 2011'de, Sofya'da düzenlenen bir yurtdışı turizm fuarına katılmak üzere Marmaris'ten ayrılmıştır. Dolayısıyla protokolde yer alamamıştır. Bu durum ne CHP'li olması ile ilgilidir, ne de olumsuz bir tavır takınması ile...
 

 

Etiketler :