Bu İddia Ortalığı Fena Karıştırdı!

Bu İddia Ortalığı Fena Karıştırdı!

Resmi kayıtlarda 24 yaşında görülen Emenike'yle ilgili ortaya müthiş bir iddia atıldı... İşte Emenike'nin gerçek yaşı...

Özellikle Fenerbahçe’nin peşinde koştuğu Kardemir Karabük’ün golcüsü Emenike ile ilgili şok gelişme. Yıldız futbolcunun 1987 değil 1980 doğumlu olduğu ve 31 yaşına geldiği ortaya çıktı.

Karabükspor’un 10 milyon Euro bonservis bedeli biçtiği ve F.Bahçe ile anlaştığı iddia edilen Nijeryalı golcünün nüfus kağıdı 7 yıl geç çıkartıldı. Menajeri Erdem Konyar, sır gibi saklanan gerçeği yakın dostlarına kimseye söylememeleri şartıyla anlattı. Detaylı bir kemik testi sonrası Emenike’nin gerçek yaşının ortaya çıkacağı öğrenildi

Fenerbahçe’nin transfer etmeyi düşündüğü Karabüksporlu Emmanuel Chinenye Emenike’nin, lisansındaki doğum tarihinden 7 yaş daha büyük olduğu öğrenildi. Lisansında 10 Mayıs 1987 doğumlu görünen Emenike’nin, gerçekte 1980 doğumlu olduğu ve 24 değil 31 yaşında olduğu öne sürüldü. Karabükspor’un 10 milyon Euro bonservis ücreti istediği Emenike’nin, doğduğu yer olan Nijerya’nın Otuocha kentinde nüfus kağıdının 7 yıl geç çıkartıldığı belirtildi.

Emenike’nin menajerliğini yapan Erdem Konyar, bu son derece gizli tutulan bilgiyi “kimseye söylenmemesi kaydı ile” bazı yakın dostlarıyla paylaştı. Yapılacak kemik testi sonucu Emenike’nin gerçek yaşının ortaya çıkacağı vurgulandı. Nijerya’nın Otuocha kentinde, ülkemizin bazı bölgelerinde olduğu gibi çocukların nüfus cüzdanlarının aileleri tarafından çok geç çıkartıldığı kaydedildi.

SORULURSA GERÇEK ORTAYA ÇIKAR
Futbola Nijerya’nın Delta eyaletinin takımı olan Delta Force FC takımında başlayan Emenike’nin, sık sık sakatlanmasının altında yaşının çok ilerlemiş olmasının yattığı iddia edildi. Özellikle Afrika’dan ülkemize gelen yabancı futbolcuların tamamına yakınının gerçek yaşının çok daha büyük olduğu, ancak Emenike’deki durumun son derece çarpıcı olduğu haber alındı. Emenike’yi çok yakından tanıyan bazı menajerler, Fenerbahçe ya da başka kulüp yöneticileri tarafından sorulması halinde siyahi futbolcunun bu durumunun gözler önüne serileceğini açıkladı. Avrupa’nın önde gelen tüm takımların Afrika’da yıldız avcısı konumunda temsilcileri bulunduğunu hatırlatan bazı menajerler, Emenike’nin gerçek yaşının bilinmesi nedeni ile bugüne kadar Avrupa’ya transfer edilmediğini vurguladı. Özellikle Afrika’dan transfer edilecek futbolcuların adeta 7 göbek öncesinin araştırıldığı dikkat çekildi.

Ankaragücü beğenmemişti
2 sezon önce Ankaragücü ile antrenmana çıkmasına rağmen beğenilmeyen Emenike, daha sonra 10 gün boyunca Gençlerbirliği’nin Beştepe Tesisleri’nde idmanlara çıktı. O dönem Gençlerbirliği kulübünün menajerliğini yapan Cem Onuk tarafından beğenilen Emenike, Gençlerbirliği ve Hacettepe’deki yabancı ontenjanının dolu olması nedeni ile sözleşme imzayamadı. Onuk bunun üzerine Emenike’yi Boluspor ve Karabükspor yöneticilerine önerdi. Cem Onuk’a çok güvenen Karabükspor Kulübü Başkanı Ferudun Tankut, elini daha çabuk tuttu ve sözleşme imzaladı.
 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.