Bu illerde kuvvetli yağış var

Bu illerde kuvvetli yağış var

Yurdun büyük bir bölümünde aralıklarla yağışlar görülecek. Hava sıcaklığında yurt genelinde önemli bir değişiklik olmayacak. Kuvvetli yağış beklenen şehirler:

Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü'nün son verilerine göre, yurdun büyük bir bölümünde aralıklarla görülecek yağışların, bugün Kars, Ağrı, Iğdır, Muş, Bitlis, Şırnak, Mardin, Siirt ve Batman çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor. İstanbul Anadolu yakası, Samsun ve Zonguldak çevrelerinde bugün (Pazar) sabah saatlerinde sis görülecek.

Hava sıcaklığında yurt genelinde önemli bir değişiklik olmayacak.

Rüzgar değişik yönlerden hafif arasıra orta kuvvette esecek.

-KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI-

Yağışların; bugün Kars, Ağrı, Iğdır, Muş, Bitlis, Şırnak, Mardin, Siirt ve Batman çevrelerinde kuvvetli olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (sel, yıldırım düşmesi, su baskını v.b.) ilgililerin ve vatandaşların tedbirli olmaları gerekiyor.

-BAZI İLLERDE HAVA DURUMU-

Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü'nün son verilerine göre bazı illerde hava durumu şöyle olacak:

İSTANBUL: Parçalı bulutlu, bugün (Pazar) sabah saatlerinde Anadolu yakası sisli, akşam saatlerinde il geneli kısa süreli ve yerel sağanak yağışlı.(18)

ANKARA: Parçalı bulutlu, yarın (Pazartesi) sabah saatlerinden itibaren aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı.(18)

İZMİR: Az bulutlu, zamanla parçalı ve çok bulutlu öğle saatlerinden itibaren kısa süreli sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçecek.(23)

ANTALYA: Parçalı bulutlu, bu akşam (Pazar) saatlerinden sonra aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı.(23)

SAMSUN: Parçalı bulutlu, bugün (Pazar) sabah saatlerinde sisli.(17)

ERZURUM: Parçalı ve çok bulutlu, gece saatlerine kadar aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı.(12)

DİYARBAKIR: Parçalı bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı.(19)

-BÖLGELERDE HAVA DURUMU-

Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü'nün son verilerine göre bölgelerde hava durumu şöyle olacak:

MARMARA: Parçalı bulutlu, bugün (Pazar) öğle saatlerinden sonra bölgenin batı kesimlerinden başlamak üzere kısa süreli ve yerel sağanak yağışlı geçecek. İstanbul Anadolu yakasında bugün (Pazar) sabah saatlerinde sis görülecek.

EGE: Az bulutlu, zamanla parçalı ve çok bulutlu öğle saatlerinden itibaren batı kesimlerden başlamak üzere bölge geneli kısa süreli sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçecek.

AKDENİZ: Parçalı bulutlu, doğu kesimleri bugün (Pazar) sabah saatlerinden itibaren, bölge geneli öğle saatlerinden itibaren aralıklı sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek.

İÇ ANADOLU: Parçalı bulutlu, bu akşam (Pazar) Konya çevreleri, yarın (Pazartesi) sabah saatlerinden itibaren Sivas dışında bölge geneli aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçecek.

BATI KARADENİZ: Parçalı bulutlu, yarın (Pazartesi) sabah saatlerinden itibaren Bolu, Düzce, Zonguldak, Bartın ve Karabük çevreleri kısa süreli sağanak yağmurlu geçecek. Zonguldak çevrelerinde bugün (Pazar) sabah saatlerinde sis görülecek.

ORTA ve DOĞU KARADENİZ: Parçalı bulutlu, Artvin, Rize ve Bayburt çevreleri bugün (Pazar) sabah saatlerinde aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçecek. Samsun çevrelerinde bugün (Pazar) sabah saatlerinde sis görülecek.

DOĞU ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu, bölge geneli aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçecek. Yağışların; bugün Ardahan, Kars, Ağrı, Iğdır, Muş, Bitlis ve Şırnak çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor.

GÜNEYDOĞU ANADOLU: Parçalı bulutlu, bölge geneli aralıklı sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek. Yağışların; bugün (Pazar) Mardin, Siirt ve Batman çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.