Bu illerde okullar tatil

Bu illerde okullar tatil

Yurtta etkili olan kar yağışı nedeniyle bazı illerde okullar tatil edildi.

KÜTAHYA

Kütahya'da kar yağışı ve tipi nedeniyle Pazarlar ve Şaphane ilçelerinde eğitime bir gün ara verildi.

Pazarlar Kaymakamlığından yapılan duyuruda, dünden itibaren etkili olan yoğun kar yağışı ve tipinin ulaşımı olumsuz etkilemesinden dolayı ilçe merkezi, belde ve köylerde ilk ve orta dereceli okullar ile okul öncesi ve yaygın eğitim kurumlarında eğitime bugün ara verildiği bildirildi.

Şaphane Milli Eğitim Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada ise taşımalı sistem kapsamındaki öğrencilerin olumsuz hava koşulları yüzünden mağdur olduğu belirtilerek, ilk ve orta dereceli okullar ile okul öncesi ve yaygın eğitim kurumlarında eğitime bugün ara verildiği ifade edildi.

Kar yağışı ve tipi nedeniyle Bursa'nın Harmancık ve Büyükorhan ile Kütahya'nın Simav ve Gediz ilçelerinde eğitime bir gün ara verildi.

Bursa'nın Harmancık ilçesinde ilköğretim okulları ve liseler, Büyükorhan'da ise ilköğretim okulları yoğun kar yağışı nedeniyle kaymakamlık kararıyla bugün tatil edildi.

Kar yağışının ilçe merkezlerinde 25 santimetreye ulaştığı, yüksek kesimlerde ise 60 santimetreyi bulduğu bildirildi. Bu ilçelere bağlı birçok köy ile de ulaşımını sağlanamadığı belirtildi.

Simav Kaymakamı Yüksel Ünal de AA muhabirine yaptığı açıklamada, dün akşam başlayan kar yağışı ve tipinin ilçede ulaşımı olumsuz etkilediğini söyledi. İlçe Hıfzıssıhha Kurulu toplantısında, olumsuz hava koşullarıyla ilgili alınacak önlemlerin görüşüldüğünü ifade eden Ünal, ilçe merkezi, belde ve köylerde okul öncesi eğitim kurumları, ilköğretim ve ortaöğretim okulları, özel eğitim kurumları ve yaygın eğitim kurumlarında eğitime bugün ara verildiğini kaydetti.

Gediz Kaymakamı İsmail Çorumlu ise ilçede ilk ve orta dereceli okullar ile yaygın eğitim kurumlarında eğitime bir gün ara verildiğini bildirdi.

ZONGULDAK

Kar yağışı nedeniyle il merkezi, bağlı belde ve köylerde eğitime bugün ara verildi.

Zonguldak'ta etkili olan kar yağışı nedeniyle il merkezi, bağlı belde ve köylerde eğitime bugün ara verildi.

Zonguldak Valiliğinden yapılan açıklamada, devam eden yoğun kar yağışının ulaşımı olumsuz etkilemesinden dolayı il merkezi, bağlı belde ve köylerdeki okul öncesi eğitim kurumları, ilköğretim ve ortaöğretim kurumları ile özel eğitim ve rehabilitasyon merkezlerinde eğitime bugün ara verilmesinin kararlaştırıldığı bildirildi.


AA

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.