Bu illerde yaşayanlar dikkat!

Bu illerde yaşayanlar dikkat!

Hava sıcaklığı düşüyor güneş yerini bugün de sağanak yağışa bırakıyor

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, yapılan son hava durumu tahminlerine göre yurdun bazı bölgelerinde kuvvetli yağış beklendiğini açıkladı. Yetkilileri ve vatandaşları yaşanabilecek olumsuzluklara karşı uyardı.


Meteoroloji'den yapılan açıklamada,"Ülkemizin kuzey kesimleri ile Akdeniz bölgesinde görülecek sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak şeklindeki yağışların; İstanbul, Kocaeli, Sakarya, Bursa, Yalova, Düzce, Zonguldak, Bartın, Sinop, Trabzon, Rize ve Osmaniye ile Hatay ve Artvin'in kıyı kesimlerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor." denildi.
 

Yapılan değerlendirmelere göre yurtta hava durumu şöyle;
 
HAVA SICAKLIĞI :İç bölgelerde 1 ila 3 derece azalacağı diğer bölgelerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor.
 
MARMARA: Parçalı ve yer yer çok bulutlu, aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; İstanbul, Kocaeli, Sakarya, Bursa ve Yalova çevrelerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor.
 
EGE: Parçalı, kuzey ve iç kesimlerinin yer yer çok bulutlu, Kütahya çevrelerinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.
 
AKDENİZ: Parçalı yer yer çok bulutlu, Doğu Akdeniz ile Antalya ve Isparta çevrelerinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Osmaniye ile Hatay'ın kıyı kesimlerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.
 
İÇ ANADOLU: Parçalı yer yer çok bulutlu, Çankırı, Kırıkkale, Kırşehir ile Eskişehir ve Ankara'nın kuzeyi, Sivas'ın doğu kesimlerinin kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.
 
BATI KARADENİZ: Parçalı yer yer çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Düzce, Zonguldak, Bartın, Sinop ile Kastamonu'nun kıyı ilçelerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor.
 
ORTA ve DOĞU KARADENİZ: Parçalı çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Trabzon ve Rize çevreleri ile Artvin' in kıyı kesimlerinde kuvvetli olması bekleniyor.
 
DOĞU ANADOLU: Az bulutlu ve açık, zamanla kuzey kesimlerinin parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra Erzincan, Kars ve Ardahan çevreleri ile Erzurum'un kuzey kesimlerinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.
 
GÜNEYDOĞU ANADOLU: Az bulutlu ve açık, zamanla batı kesimlerinin parçalı bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.