Bu kez gerçekten donacağız

Bu kez gerçekten donacağız

Yurdumuz Balkanlar'dan gelen soğuk ve yağışlı havanın etkisine giriyor. İstanbul'da, güneşli hafta sonunun ardından bugün yeniden kar yağışı bekleniyor.

Yapılan son değerlendirmelere göre; öğle saatlerinden sonra Edirne, Kırklareli ve Çanakkale çevrelerinin yağmur ve sağanak yağışlı, diğer yerlerin parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. İç ve doğu bölgelerde yer yer kuvvetli olmak üzere buzlanma ve don olayı ile birlikte, sabah ve gece saatlerinde yer yer sis bekleniyor.
 
Hava sıcaklıklarının yükselmesiyle birlikte sıcak ve güneşli bir hafta sonu geçiren İstanbullulara kar uyarısı...
 
-TÜRKİYE’NİN BATI KESİMLERİ YAĞIŞLI GEÇECEK
 
Marmara, Ege, Batı Akdeniz, İç Anadolu'nun batısı ile Düzce, Bolu, Karaman, Aksaray, Mersin ve Adana çevrelerinin yağmur ve sağanak yağışlı, diğer yerlerin parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.
 
Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nce yapılan son değerlendirmelere göre, yağışların gece saatlerinde İzmir, Muğla, Burdur, Antalya'nın batısı ile Aydın'ın kıyı ilçelerinde kuvvetli olması bekleniyor. İç Anadolu'nun kuzeydoğusu ile Doğu Anadolu'nun kuzeyinde kuvvetli olmak üzere, iç ve doğu bölgelerde buzlanma ve don olayı ile birlikte, sabah ve gece saatlerinde yer yer sis bekleniyor. Hava sıcaklığında ülke genelinde önemli bir değişiklik beklenmiyor.
 
Rüzgarın genellikle güney ve güneydoğu, Güneydoğu Anadolu ile Marmara'da doğu ve kuzeydoğu yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette, Batı Akdeniz, Kıyı Ege ve Çanakkale çevrelerinde kuvvetli (50-70 km/s), zamanla Güney Ege kıyıları ile Batı Akdeniz'de (70-90 km/s) fırtına şeklinde esmesi bekleniyor.
 
-KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI-
 
Yurdun batısında görülecek yağışların gece saatlerinde İzmir, Muğla, Burdur, Antalya'nın batısı ile Aydın'ın kıyı ilçelerinde kuvvetli olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerekiyor.
 
-KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI-
 
Rüzgarın Kuzey Ege kıyıları ile Çanakkale çevrelerinde kuvvetli (50-70 km/s), başta Muğla'nın kıyı ilçeleri olmak üzere Güney Ege kıyıları ile Batı Akdeniz'de (70-90 km/saat) fırtına şeklinde esmesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerekiyor.
 
-BUZLANMA VE DON UYARISI-
 
İç Anadolu'nun kuzeydoğusu ile Doğu Anadolu'nun kuzeyinde kuvvetli olmak üzere, iç ve doğu bölgelerde buzlanma ve don olayı beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara (ulaşımda aksamalar vb.) karşı ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerekiyor.
 
-KAR ERİMELERİNE DİKKAT-
 
İç ve batı bölgelerde hava sıcaklığındaki artışa bağlı olarak yerdeki kar örtüsünün ani erimesi ile birlikte yaşanabilecek olumsuzluklara (ani sel, su baskını, taşkın vb.) karşı ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerekiyor.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.