Bu kez Türk bayrağı vardı

Bu kez Türk bayrağı vardı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, seçim çalışmaları kapsamında partisinin Diyarbakır'da düzenlediği mitinge katıldı.

Siirt ve Hakkari'de düzenlenen miting meydanlarında hiç Türk bayrağı olmadığı için eleştirilen CHP'nin Diyarbakır miting alanının kürsüye yakın bölümünde sınırlı sayıda da olsa bayrak olması dikkat çekti.

İstasyon Meydanı'ndaki mitingde konuşan Kılıçdaroğlu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın 2005 yılında ' Kürt sorunu var, ben çözeceğim' dediğini hatırlatarak, "Evet, Kürt sorunu var ve Kemal kardeşiniz çözecektir." dedi. Başbakan Recep Tayip Erdoğan'ın ilginç bir insan olduğunu iddia eden Kılıçdaroğlu, "Recep Tayyip Erdoğan ilginç bir insan. Önce 'Kürt sorunu vardır. Bu sorun benim sorunum' diyor. Sonra da 'Kürt sorunu yoktur' diyor. Recep Bey mi doğru söyler, halk mı doğru söyler? Böyle bir sorun var ve bu sorunu çözmek Kemal kardeşinizin görevi olacaktır." diye konuştu.

AK Parti Hükümeti'nin devlet kurumlarını kapattığını ileri süren CHP Genel Başkanı, "Diyarbakır halı fabrikası, bin kişi çalışıyordu, kapattılar. Tekel fabrikası, 610 kişi çalışıyordu, kapandı. Tütün İşletme Fabrikası, 850 kişi çalışıyordu, kapandı. İplik fabrikası, 150 kişi çalışıyordu, kapandı. Diyarbakır'a hiçbir şey yapmamışlar dersek yalan söylemiş oluruz. Diyarbakır'ın 3 olan icra dairesi sayısını 7'ye çıkardılar. Bu topraklardan doğalgaz boruları geçiyor, petrol boru hatları geçiyor. Doğu ve Güneydoğu'yu petrokimya üssü haline getireceğiz. İstanbul'da kayıplarla ilgili bir derneği ziyaret ettim. Ağlayan bir anne, kayıp çocuğunun mezarını görmek istediğini söyledi. Taş atan çocuklarımıza toplam 772 yıl hapis cezası verildi. Düşünceleri açıklandı diye kişilere 1219 yıl hapis cezası verildi." şeklinde konuştu.

KCK SANIKLARINA SAHİP ÇIKTI

Özel yetkili mahkemelerinin eski DGM'lerin yerini aldığını öne süren Kılıçdaroğlu şöyle devam etti: "Özel yetkili mahkemeleri kaldıracağız. Recep Bey'e yan baktın hapishaneye gönder, yan baktın gönder. Özel yetkili mahkemeler Recep beyin özel mahkemeleri haline geldi. Halkın iradesiyle seçilen başkanları aylarca hapislerde tutuyorlar. Eğer halkın iradesine saygılıysanız, o insanları aylarca neden tutukluyorsunuz? Aylarca neden tutuklandıklarını bilmiyorlar. Bunu hukuk sistemimizden kaldıracağız. Türkiye bir bütündür, hiç kimse bölmek istemiyor. Bu güzel coğrafyada hep beraber bir bütün halinde yaşayacağız. 'Efendim, sizin mitinginizde niye bayrak yok' diyor. Bayrak bu ülkenin 73 milyonunun ortak paydasıdır. Üstünden siyaset yapılmaz. Hepimizin onuru şerefidir, onun üzerinden politika yapmak bölücülüktür. En büyük bölücü de Recep Tayyip Erdoğan'dır. Bizim için İzmir neyse Diyarbakır da Trabzon da odur. 'Biz buralara fabrika mabrika yapmayacağız' diyor Erdoğan. Daha sonra geldi dedi ki; 'Diyarbakır hapishanesini yıkacağız. Size daha modernini yapacağız' dedi. Kemal kardeşiniz size fabrika sözü veriyor. Eski hapishaneyi müze yapacağız. Eski hapishanede büyük acılar yaşandı. Diyarbakır'a gelen her yurttaş, Diyarbakırlı gençlerin çektiği acıları anlasın, görsün istiyoruz."

Geçmişte Güneydoğu'da büyük acıların yaşandığını söylediğini belirten Kılıçdaroğlu, "OHAL vardı burada. OHAL'i kaldırdık dediler, ama OHAL kaldı. Resmen kalktı ama hala var. Şimdi tüm Türkiye'de var. Diyorlar ya faili meçhuller bitti. 2003-2010 arası 7 yılda faili meçhullerin sayısı 110. 110 faili meçhul aydınlatılamadı. Cezaevlerinde tutuklu veya hükümlü olup tedavi izni verilmeyen 212 kişi. 2005'de tutuklu sayısı 28 Bin, 2009'da 52Bin kişi. Bu kişiler hala tutuklu; fakat hükümlü değil." şeklinde konuştu.

MİTİNGE BİN 500 KİŞİ KATILDI

CHP'nin yıllar sonra Diyarbakır'da düzenlediği mitinge ilginin azlığı damgasını vurdu. AK Parti ve BDP'nin onbinlerce kişiyi topladığı İstasyon Meydanı'ndaki mitinge emniyet kayıtlarına bin 500 kişi katıldı. CHP mitingi için Diyarbakır polisi 3 nokta güvenlik önlemi aldı. Polis, mitingi provoke etmek isteyenlere karşı üst araması yaptıktan sonra katılımcıları alana aldı.

MİTİNG ALANINA SINIRLI SAYIDA TÜRK BAYRAĞI GETİRİLDİ

CHP'nin Siirt ve Hakkâri mitinglerinde Türk bayrağının olmaması kamuoyunda ciddi tepkilere neden olmuştu. CHP'liler bunu düşünerek Diyarbakır'daki mitingde özellikle kameraların önüne biri büyük olmak üzere getirilen üz sayıda Türk bayrağı sürekli ellerde dolaştırıldı. Kılıçdaroğlu'nun konuşmaya başlamasından kısa süre sonra alandakilerin önemli bir kısmı meydandan ayrılmaya başladı.

CHP DİYARBAKIR ADAYINDAN ZAFER İŞARETLİ SELAMLAMA

CHP'nin Diyarbakır'daki birinci sıra milletvekili adayı Salih Sümer, kalabalığı zafer işaretiyle selamladı. Kılıçdaroğlu ile birlikte sahneye çıkan Sümer, miting boyunca zafer işareti yapan gençlere aynı hareketle selam verdi. Sümer, KCK'nin geçtiğimiz hafta öldürülen 12 PKK'lı için ilan ettiği 3 günlük yasta da seçim bürosunu kapatmıştı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.