Bu köyde hiç fakir yok

Bu köyde hiç fakir yok

Ünlü markalara üretim yapan fabrikada tüm köylüler çalışıyor. Kıyafetler buradan geliyor maaşlar 2 bin liradan başlıyor.

Konya'nın Durak Köyü'ne işsizlik uğramadı. Ünlü markalara üretim yapan fabrikada tüm köylüler çalışıyor. Kıyafetler buradan geliyor maaşlar 2 bin liradan başlıyor.

Çoğunluğu tekstil fabrikasında çalışan, tek bir işsizin bile olmadığı, Konya'nın Derebucak ilçesine bağlı Durak Köyü'nde, her eve ayda en az 2 bin lira giriyor. Köydeki hemen herkes, ünlü markaların tekstil ürünlerini giyiyor. Durak Köyü, içinde dolaşan lüks araçları ve gösterişli villalarıyla dikkat çekiyor. Muhtar Ramazan Ballı, köy nüfusunun 540 olduğunu ve herkesin hemşehrileri işadamı Ali Akkanat'ın Beyşehir'e kurduğu tekstil fabrikasında çalıştığını belirtti.

Tekstil fabrikasında dünyaca tanınan markalar için üretim yapıldığını ifade eden Ballı, "Dünya markası bu ürünlerin hatalı üretilmesi halinde satılması yasak olduğu için, çalışanlara dağıtılıyor. Köyde genç, yaşlı hemen herkesin üzerinde dünya markası tekstil ürünlerini görebilirsiniz'' dedi. Şanslı köyde toplantı salonu, düğün salonu, sağlık ocağı hatta bir arazöz ve çöp arabası var.

TAKVİM

Etiketler :