Bu mucize görenleri duygulandırdı

Bu mucize görenleri duygulandırdı

Haiti'deki şiddetli deprem adeta taş üstünde taş bırakmadı. Depremden 3 gün sonra bile enkaz altından sağ kurtarılanlar oldu

Adı Winnie. Haitili bir kız bebek. Sadece 16 aylık. Enkaz altında 3 gün kaldıktan sonra kurtarıldığında dünyaya işte bu ürkek gözlerle bakıyor.

O'nu enkazın arasında Avusturalyalı bir televizyon ekibi farketti. Televizyon ekibi etraftakilerin de yardımı ile onu bulunduğu yerden çıkardı.

Kurtarıldığında kucaktan kucağa gezdi minik Haitili... Adı dahi bilinmiyordu. Winnie, amcası olduğu anlaşılan kişiye teslim edildi ancak anne ve babasından haber yok...

Winnie hemen bir hastaneye götürüldü. Genel sağlık durumu iyiydi ancak yaşadığı şokun etkisiyle hiç konuşmuyor. Onunla, hayatta kalan tek yakını olan amcasını birçok Haitili gibi zor günler bekliyor. Zira gıda, ilaç, kalacak yer gibi birçok sıkıntı var.

Haiti'de güçlükle sürdürülen arama çalışmalarında enkazdan çıkartılan başka depremzedeler de oldu. Fransız ekibinin kurtardığı bu adam onlardan biri... Ancak o beton blokların arasından kurtarılırken ayağı kesilmek zorunda kalındı.

Depremin dördüncü gününde zaman depremzedelerin aleyhine işliyor. Enkaz altından sağ kurtarma ümitleri azalıyor. Birçok enkaza kepçe-dozer girmeye başladı bile. Haiti'nin kendi imkanları zaten yok gibi... Yabancı kurtarma ekipleri de ulaşım sorunu nedeniyle ya geç intikal ediyor ya da sayıları yeterli gelmiyor.

 

Etiketler :