Bu olay kan davasına dönüştü

Bu olay kan davasına dönüştü

Dursun Çiçek'in avukatı İrem Çiçek: Bu olay kan davasına dönüştü.

Islak imzalı 'İrtica ile Mücadele Eylem Planı'nı hazırladığı gerekçesiyle ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istenen ve hakkında yakalama kararı çıkarılan Deniz Kurmay Albay Dursun Çiçek, teslim olduğu 13. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından tutuklanarak Hasdal Askeri Cezaevine gönderildi.

Adliye çıkışında basın mensuplarının sorularını cevapsız bırakan Dursun Çiçek, Merkez komutanlığına ait minibüs ile cezaevine götürüldü. Bu arada avukatlığını yapan kızı İrem Çiçek, tutuklama kararına itiraz ettiklerini açıkladı. Tutuklama kararının ardından bir üst mahkeme olan İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesine itirazda bulunduklarını belirten İrem Çiçek, "İtirazda bulunduk ancak haftasonuna denk getirdikleri için pazartesi gününe kaldı. Bunu özellikle yaptıklarını düşünüyorum. Çünkü daha önceki tutuklamalarına itiraz ettiğimizde hemen değerlendirme şansımız olmuştu. Suçsuz bir insan 2 gün daha tutuklu kalacak." ifadelerini kullandı.

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Köksal Şengün'ün Dursun Çiçek'in tahliye edilmesi gerektiği yönündeki görüşlerinin tüm gerçekleri ortaya koyduğunu söyleyen İrem Çiçek, "Müvekkilimin yeniden tutuklanması için çıkarılan yakalama kararının hiçbir gerekçesi yoktur. Dava dosyasına müvekkilimin aleyhine olacak yeni bir delil de konulmamıştır. Suçsuz olduğu halde tutuklanması için büyük çaba gösteren insanlar vardı." diye konuştu.

Yakalama kararının yüzlerine okunduğu 13. Ağır Ceza Mahkemesinde heyet arasında Başkan Köksal Şengün'ün bulunmadığını belirten İrem Çiçek, "Başkan Şengül, Dursun Çiçek'in tahliye edilmesi yönünde görüş bildirmişti. Ancak pazartesi gününe kadar sevk almış. Heyette bulunan tüm hakimler tutuklama yönünde görüş bildirdi. Başkan Köksal Şengün'ün bulnması kararı yine değiştirmeyebilirdi belki ama yine de 3 hakimin birden tutuklama kararının arkasında bulunması bizim için önemli." diye konuştu.

Dava açılmadan önce yaptığı açıklamada Dursun Çiçek lehine olumlu gelişmeler olacağını belirten avukat İrem Çiçek, bunu Jandarma Kriminal Daire Başkanlığı'nın raporuna dayanarak söylediğini belirtti. Rapora göre 'İrtica ile Mücadele Eylem Planı'nın orijinal nüshalarında Dursun Çiçek'e ait parmak izi bulunulamadığının belirtildiğini vurgulayan Çiçek, bunun çok önemli bir gelişme olduğunu ve müvekkilinin suçsuzluğunu kanıtladığını söyledi.

Bedrettin Dalan ve Dursun Çiçek'in de aralarında bulunduğu 7 sanıklı iddianamenin şişirilmiş iddialardan ibaret olduğunu savunan Çiçek, "Bu olay kan davasına dönmüş durumda. Haksız yere suçluyorlar. Bir şekilde devram dönecek ve suçsuz olduğu ortaya çıkacak. Şimdi darbe yapan Kenan Evren'in yargılanmasına karar veriyorlar. Devran dönecek ve bu hukuksuzluğu sağlayan ve göz yumanlar da aynen böyle yargılanacak." şeklinde konuştu.

Etiketler :