Bu sahne Danıştaylık oldu

Bu sahne Danıştaylık oldu

Muhteşem Yüzyıl dizisinde Hürrem’in Müslüman olduğu sahne de Danıştaylık!

Kamusal alanda başörtüsünün örtülüp örtülemeyeceği hala tartışma konusu olan ülkemizde şimdi de Hürrem Sultan’ın başını örtmesi sıkıntıya yol açtı.

Show TV’de yayınlanan “Muhteşem Yüzyıl” isimli dizi filmin üçüncü bölümünde Kanuni’nin gözdesi olup sultan olma hayalleri kuran Hürrem, harem ağası Sümbül Ağa’nın tavsiyelerine uyarak Müslüman olmayı kabul etti. Bu karara çok sevinen Kanuni bir başörtüsü getirerek Hürrem’in başını örttü. Hürrem de Kanuni’nin söylediği şehadet kelimesini tekrar ederek Müslüman oldu. Sahne, Kanuni’nin kelime-i şehadetin anlamını Hürrem’e açıklamasıyla son buldu
Ancak Hürrem Sultan’ın müslüman olduğu bu sahnenin “irticai propaganda yapıldığı ve saray gibi kamusal bir alanda başörtüsü örtüldüğü” gerekçesiyle Danıştay’a götürüleceği öğrenildi.

KARGA KAHVALTISINI YAPMADAN…

Sabah saatlerinde kargalar henüz kahvaltısını yapmadan bir basın toplantısı düzenleyen Eğitim-Fiş Sendikası Genel Başkanı Alçal Adıbelli “ALES ve diğer sınavlara başörtülü girilmesini engellediğimiz gibi bu diziyi de içindeki irticai sahneler yüzünden Danıştay’a götürecek ve gösteriminin durdurulmasını sağlayacağız.” diye konuştu.

Senaryonun tamamını bilmedikleri için her ihtimale karşı dizinin durdurulması veya kaldırılması talebinde bulunduklarını belirten Adıbelli “Zira yarın birgün Hürrem tahsil yapmak için üniversiteye (Darülfünun) yazılmak ister ve sınavla okula başörtülü girmek isterse maazallah karizmamız çizilir. Neme lazım, biz şimdiden tedbirimizi alalım da…” dedi.

SAHNE İRTİCADAN ARINDIRILACAK

Öte yandan olası bir iptal kararına karşın olağanüstü toplanan dizi ve Show TV yöneticileri o sahnenin irticadan arındırılarak seküler alternatifinin çekilmesine ve 3. bölümün yeniden yayınlanmasına karar verdi. Alınan bilgilere göre Hürrem yeni çekimde başını örtmeyecek ve kelime-i şehadet getirmeyecek. Bunun yerine “laikliği ve Türklüğü ömrü boyunca koruyacağına” dair yemin edecek. Bu sırada fonda da 10. Yıl Marşı çalacak.

HaBertaraf-Karamizah

Etiketler :