Bu sahne unutulmayacak

Bu sahne unutulmayacak

23 Nisan Ulusal Egemenlik Ve Çocuk Bayramı her yerde olduğu gibi Gaziantep'te de kutlandı ama.......

Stadyumdaki kutlamalarda çocukları kendi bayramlarında çalıştırdılar. Ellerine tepsi tutuşturup protokole çay servisi yaptırdılar!

Gaziantep’ten gelen fotoğraf kareleri bu coşkuya kara bir gölge düşürdü. Kutlamaların merkezi Kamil Ocak Stadyumu’ndaki kutlamalarda yaşıtları statta eğlenirken bazı çocuklar garson gibi kullanıldı. Ellerine tepsi verilen biri kız, iki öğrenci protokole hizmet ederek, çay servisi yaptı. Yani kendi bayramlarında çalıştırıldı. 

Otelcilik öğrencileri diye...

Çocukların servis yapması büyük tepki topladı. Konuyla ilgili görüşleri sorulan Gaziantep İl Milli Eğitim Müdür Vekili Fikret Atak, öğrencilerin Şahinbey Anadolu Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi 2’nci sınıf öğrencileri olduğunu ve İl Kutlama Komitesi tarafından okuldan seçilip, protokol için görevlendirildiklerini söylemekle yetindi. Atak, öğrencilerin kimliklerini ise açıklamak istemedi.

’Çocuklar hizmetkar edildi’

Eğitim-Sen Gaziantep Şube Başkanı Ali Ersönmez bayramı yaşaması gereken öğrencilerin, protokol üyelerine çay servisi yaparak çalıştırılmasının kabul edilemez olduğunu sorumluların cezalandırılması gerektiğini söyledi: “Çocuklarımızın geleceğimiz olduğu hesabıyla her şeyden önce onlara hak ettikleri değeri vermek gerekiyor. Ama ne yazık ki çocuklarımız, Milli Eğitim Müdürlüğü de dahil okullarda, ailede, toplumda, hizmetkar anlayışıyla sürekli çalıştırılıyor. En acısı Gaziantep’te bayram gününde yansıyan görüntülerde çocuklar çalıştırılarak bu bayramı yaşamaları engelleniyor. Aslında toplumun, kurumların çocuk hakları konusunda samimiyetsizlikleri bu görüntüyle ortaya çıkmıştır. Çocuk haklarının doğru uygulanmasına yönelik ve çocuklara haklarının verilmesiyle ilgili tedbirler alınması gerekiyor. Çocuklarımız toplumun farklı alanlarında sürekli cezalandırılarak hakları bazen devlet, bazen aile ve eğitim ortamında gasp edilmeye devam ediliyor. Mutlaka bununla ilgili tedbirler alınmalı, yetkililer de bu konuyla ilgili ciddi şekilde uyarılmalıdır. Bunun sorumlularından da hesap sorulmalıdır.”

GARSONLUK YAPTILAR!

Kamil Ocak Stadyumu’ndaki kutlamalar sırasında boyunlarında görevli kartı bulunan, biri kız, iki öğrenci tören boyunca protokolün bulunduğu bölümde nöbet tuttu. Ardından da tepsiyle getirdikleri çayları, protokol mensuplarına ikram ettiler.

’Bir nevi staj imkanı’ymış!

Bu görüntüler büyük tepki topladı. Ancak Gaziantep İl Milli Eğitim Müdür Vekili Fikret Atak’a göre hiçbir olağanüstülük yoktu: “Bu çocuklar otelcilik ve turizm meslek lisesi öğrencileri. Buokullarda servis bölümü de var. Bu bölümde okuyan öğrencilere bir nevi staj imkanı doğdu. Dolayısıyla komitenin isteği üzerine okul müdürlüğünce görevlendirilen çocuklardır. Nitekim sunuculuk yapan iki öğrencimiz de vardı. Bu bir çocuk bayramıdır. Çocuklarımızın burada görev alması bana göre gayet tabiidir. Ben hiçbir olağanüstülük görmüyorum.”

Etiketler :