BU SES KAYDI GÜNDEMİ SARSACAK

BU SES KAYDI GÜNDEMİ SARSACAK

Balyoz ve Ergenekon sanıklarına destek için yardım toplama gönüllülük esasına göre değil, küfür ve hakaretlerle zorla yapılıyormuş. İşte bir astsubayın küfürle ikna edilmeye çalışıldığı şok ses kaydı.

Balyoz ve Ergenekon’dan tutuklanan askerler için TSK bünyesinde gönüllülük esasına göre yardım sandığı açıldığı basına yansımıştı.  Yani isteyen TSK personeli yardımda bulanacak istemeyen bulunmayacaktı.

Ancak dailmotion.com internet sitesine düşen bir ses kaydı bu işlerin öyle gönüllülükle yapılmadığını, TSK personelinden zorla, küfürlü ve hakaretlerle yardım toplandığını ortaya koyuyor.

Ses kaydında Kur. Alb. Ali Çankır olduğu iddia edilen kişi, emri altındaki astsubay yardım yapmaya ikna etmek için etmediği küfür, yapmadığı hakaret kalmıyor…

Ses kaydında ayrıca, rütbesi er’liğe düşürülen İlhami Erdil’e de ağır küfürler var…
İşte o ses kaydı…

BALYOZ VE ERGENEKON SANIKLARINA DESTEK İÇİN GÖNÜLLÜLÜK ESASINA GÖRE SİLAHLI KUVVETLER PERSONELİNDEN PARA TOPLANMASI

1. Piyade Tugayı Kandıra Kışlası Tugay Komutan Yardımcısı olduğu iddia edilen kişi emri altındaki astsubay bakın nasıl ikna etmeye çalışıyor?

Kur.Alb.Ali Çankır olduğu iddia edilen kişi:  Şimdi ben, silah arkadaşıyım. Sen benim silah arkadaşımsın. Hayat normal senin. Hayatın normal devam ediyor. Allah’a şükür sağlığın yerinde. Hanımefendinin sağlığı yerinde. Kimseye ihtiyacınız yok. Bana ne zaman ihtiyacın var senin. Başın dara girdiği zaman. Sen bir silah arkadaşını 1TL’den az mı seviyorsun.

Para vermek istemeyen Astsubay Osman: Düşüncedir komutanım, ben bu şekilde düşünmüyorum.

Kur.Alb.Ali Çankır olduğu iddia edilen kişi: Bir TL’den ya ben seni, seni bir liradan az mı seviyorum Osman yani. Benim silah arkadaşım bunlar ya. Benim silah arkadaşım oluyor onlar lan. Gürbüz Kaya Paşa şu anda adamın rütbesi elinden alındıya Osman.

Astsubay Osman: Evet komutanım

Kur.Alb.Ali Çankır olduğu iddia edilen kişi: Suçu ne? Vatanı için savaşmak lan. Suçu bu, lan adamın ya. Ben silah arkadaşımı seviyorum. Anladın mı bakış açısı bu. çorbada bir tanede bizim tuzumuz olsun. Paran yoksa ben sana o iki lirayı veririm o... çocuğuyum vermezsem. Ananımı Yunanlılar si..... vermezsem. toplantıya katılıyoruz. Hepimiz katılıyoruz toplantılara.

Astsubay Osman: Evet komutanım

Bilmem ne toplantısında Osman darbe planladılar deseler. Sen götünle gülmez misin.

Astsubay Osman: Evet komutanım

Kur.Alb.Ali Çankır olduğu iddia edilen kişi: Aynı lannn. Ekmek Kur’an çarpsın o.... çocuğuyum aynı lann. Bu kadar net söylüyorum sana lan. Bir tane o ha İlhami Erdil’i oramiraldi o.... çocuğunu er yaptılar ya hepsi doğruydu. Hırsız O.

Astsubay Osman: Hangisinin doğru hangisinin yanlış olduğunu…

Kur.Alb.Ali Çankır olduğu iddia edilen kişi: Ulan bir tane doğru var işte doğru bir tane. O o..... çocuğunun olayı doğruydu sadece. Anladın mı yavrum.

Astsubay Osman: Bilmiyorum

Kur.Alb.Ali Çankır olduğu iddia edilen kişi: Ebeni si.... şerefsizim vallahi. Gebertirim. Döve döve öldürürüm seni. A.. Mesajımı anlıyor musun yavrum?

Astsubay Osman: Anlıyorum komutanım.

Kur.Alb.Ali Çankır olduğu iddia edilen kişi: Sen biz silah arkadaşıyız oğlum. Biz silah arkadaşıyız. Bak dinliyor musun? Dinle oğlum bak kafa atarım. Valla döverim ya. Sen benden on beş yaş küçüksün peze..... Dövsem bana el kaldırabilecek misin? Kaldıramazsın. Çünkü ben büyüğüm sen Türk gelenekleriyle büyüdün oğlum. Fiziksel olarak beni dövebilirsin. Benden gençsin. Ama ben seni dövebilirim. Niye? Ben senin üstünüm çünkü. Hayvan herif. Niye anlatıyorum sana bunu ben. Ben üzüldüm. Çünkü niye? Silah arkadaşıyız lan biz. İkna olmadıysan komutanım ikna olmadım de. Yalan söyleyen Ali Çankır o..... çocuğudur o kadar net söylüyorum. İkna olmadıysan deki bana ikna olmadım komutanım de söylediklerime. Söyle lan erkekçe.

Astsubay Osman: İkna olmadım komutanım.

Kur.Alb.Ali Çankır olduğu iddia edilen kişi: Niye ikna olmadın onu da söyle şimdi.
Astsubay Osman: Bana yani ben bunları sizden duyuyorum komutanım. Yani benim düşüncem görüşüm daha farklı yani.

Kur.Alb.Ali Çankır olduğu iddia edilen kişi: Anlatacağım sana şimdi. Silah kuvvetler üzerinde oynanan çok iğrenç bir oyun var. Osman Şanal duydun mu adını?

Astsubay Osman: Duymadım.

Kur.Alb.Ali Çankır: Duymadın. İbneler okumuyorsunuz ki. Adamın adalet bakanlığına adamla ilgili suç duyurusu var. O savcının. Adalet bakanı müsaade etmiyor. Anlatabiliyor muyum adalet bakanı müsaade etmiyor. Anladın mı kardeşim

Astsubay Osman: Evet

Kur.Alb.Ali Çankır olduğu iddia edilen kişi: Net konuşuyorum sana ha. Adalet bakanı da Hataylı tarikattan, Hatay’ın tarikatından. Saldıray Berk orgeneral. Ordu komunatanı. Adam 3. Ordu komutanı lan. Ergenekon üyesi olmaktan onunla da ilgili suç ilişkilendiriyorlar. Lan adam ordu komutanı lan. Yasadışı bir örgüte üye olmasına gerek yok ki. Ordu komutanı a... koyum yürüyün şurayı yok edin dese iner hepsinin öldürürüz lan. E örgüt yasa dışı örgüt üyesi olmasına gerek var mı? Erzincan cumhuriyet başsavcısı. Erzincan merkezindeki İsmailağa cemaatine ilgili operasyonları yaparken jandarmayı kullandı niye? Emniyetin içinde Fethullahçılar var. Erzincan il jandarma komutanı da Ergenekon üyesi olmaktan aldılar. Ulan bunları kim için alıyor biliyor musunuz. Okursanız öğrenirsiniz Osman.

Astsubay Osman: Evet komutanım.

Kur.Alb.Ali Çankır olduğu iddia edilen kişi: Okumadığın için ben ikna olmadım diyorsun. Oku lan ikna olmak için amına koyum lann. Şimdi sen bunlarla ilgili o bu suç olaydan içeriye girmiş suçsuz insanlar var. Şimdi sana soruyorum bu garibanların ne suçu var?

Astsubay Osman: -Yok komutanım.

Kur.Alb.Ali Çankır olduğu iddia edilen kişi: Mehmet Haberal’ın ne suçu var?  Tuncay Özkan’ın ne suçu var? Mustafa Balbay’ın ne suçu var? İçeri girmiş insanlarımıza yardım etmeyelim mi? Çorbada tuzumuz olsun diye bir lira iki lira şey yapacağız. Bunlara yardım etmeyelim mi? Sana soruyorum erkekçe elini vicdanına koyarak söyle Allah rızası için ya. Biz silah arkadaşıyız lan. Yarın nerede hanginizin başına ne iş geleceği kimse bilmiyor oğlum. Biz birbirimizden başka kimsemiz yok oğlum. Bu üniformayı giyiyorsan bu yemini etmişsek bu üniformayı çıkardıktan sonrada bizden başka dost yok. O tür sosyal dayanışma fonlarında lütfen Osman yardımcı olalım. Tamam mı yavrum.

Astsubay Osman: Emredersiniz.
Kur.Alb.Ali Çankır olduğu iddia edilen kişi: Emekli olup gitsen de askersin. Diyecekler ki emekli başçavuş. Tamam mı yavrum.

Astsubay Osman: Emredersiniz.

Kur.Alb.Ali Çankır: Hadi görüşürüz. Hadi güle güle. Kolay gelsin.

 

Kaynak: Dailmotion.com

 

Etiketler :