Bu soruya çok kızdı!

Bu soruya çok kızdı!

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı'nın tüzükle ilgili uyarı yazısını henüz görmediğini belirterek, "Tüzüğü uygulamaya koyarız." dedi.

İstanbul Sanayi Odası'nın Meclis toplantısına katılacak olan Kılıçdaroğlu, Esenboğa Havalimanı'nda gazetecilerin sorularını cevapladı. Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı, dün CHP'ye gönderdiği yazıda 2008 yılında yapılan tüzük değişikliğinin, 23 Mayıs'ta yapılan CHP kurultayında yürürlük tarihi ertelenmesinin yanlış olduğu yönündeki uyarısının hatırlatılması üzerine Kılıçdaroğlu, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yazısını henüz görmediğini belirterek, "Tüzüğü uygulamaya koyarız." dedi.

Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün 29 Ekim'de Çankaya Köşkü'nde vereceği resepsiyon konusunda bir gazetecinin "Katılacak mısınız, boykot mu edeceksiniz" sorusuna ise "Resepsiyonu neden bu kadar büyütüyorsunuz?" sorusu ile karşılık verdi. Kılıçdaroğlu, "CHP grubunu serbest bıraktık, arzu edenler katılır, arzu etmeyenler katılmaz. Ben resepsiyona gitsem ne olur, gitmesem ne olur. Bu ülkede açlık var yoksulluk var. Ne Sayın Cumhurbaşkanı'na bir önyargı besliyoruz ne de başka bir ön yargımız var. Törene katılacağız, ama resepsiyona katılırız katılmayız, böyle bir boykot havası söz konusu değil." diye konuştu.

CİHAN

Etiketler :