Bu söylenti bir ili sokağa döktü

Bu söylenti bir ili sokağa döktü

Hakkari’de yaşanan terör saldırıları sonrası Gümüşhane Üniversitesi yurtlarında terör örgütünü simgeleyen bayrak açıldığı iddiası üniversite öğrencilerini sokağa döktü.

Gece yarısı kampüs alanından araçlarla şehir merkezine gelen öğrencilere vatandaşlar da katılınca kalabalık grup saatlerce slogan atıp konvoy eşliğinde şehir turu attı.


Dün gece saat 23.00 sıralarında başlayan eylem kapsamında öğrenciler Bağlarbaşı mahallesindeki kampüs alanında dolmuşlar ve sivil taksilerle birlikte şehir merkezine doğru yol aldı. Kent merkezinde Gümüşhaneli vatandaşların da katılmasıyla birlikte yüzlerce araçlık konvoy oluşurken, öğrenciler, “Şehitler ölmez, vatan bölünmez”, “Kahrolsun PKK” gibi sloganlar attı.
Emniyet güçlerinin geniş güvenlik önlemleri aldığı konvoy sırasında İl Jandarma Komutanlığı önüne gelen grup, burada Türk bayrağı açarak İstiklal Marşı okudu. Daha sonra araçlarla yeniden Bağlarbaşı Mahallesine dönen grup, üniversite kampüsü giriş kapısında da slogan attı.
Buradaki gruba seslenen Emniyet Amiri, “Bir yanlış anlaşılma var anladığımız kadarı ile. Asılsız bir iddia, asılsız bir söylenti çıkmış üniversitede. Konuyu biz araştırıyoruz. Öyle bir şey yok. Şuana kadar yaptığımız araştırmada öyle bir şey yok. Eğer varsa sizden çok biz ön planda oluruz ve gereğini yaparız. Bundan hiç şüpheniz olmasın” dedi.

Grubun, “Linç edilen, bayrak açan var” sözlerine karşılık veren Emniyet Amiri, “Konu ve gündem hassas. Biz sizin neler yaşadığınızı çok iyi anlıyoruz. Ve haklısınız da. Bizim de ciğerimiz yanıyor. Ama tepkiyi böyle ifade etmek çok doğru değil. Terör örgütünün amaçladığı da bu. İnsanları galeyana getirmek, sokaklara dökmek, birbirine düşürmek. Lütfen bu örgütün oyununa gelmeyelim. Örgütün istediği de budur” diyerek grubun dağılmasını istedi.

Yapılan görüşmelerin ardından öğrenci grubu olaysız bir şekilde dağılırken, araçlarda yine konvoy eşliğinde kent merkezine giderek dağıldı. Yaklaşık 1,5 saat süren eylem olaysız şekilde sona erdi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.