Bu sözleri Başbakan’a hiç yakıştıramadım

Bu sözleri Başbakan’a hiç yakıştıramadım

Bu aralarda ciddi manada kimyası bozulmuş durumda” diyen Başbakan'a Dündar'dan yanıt gecikmedi, "Bu sözleri ona hiç yakıştırmradım"

Ergenekon’a ailesinin karıştırılmasına gösterdiği tepki nedeniyle Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından “Bu aralarda ciddi manada kimyası bozulmuş durumda” şeklinde eleştirilen Star Haber Grup Başkanı Uğur Dündar, “Bu sözleri Başbakan’a hiç yakıştıramadım” dedi.

Erdoğan’ın NTV’de katıldığı bir programda kendisi hakkında söylediği sözleri üzüntüyle karşıladığını söyleyen Dündar, “Ben çok üzüldüm, sayın Başbakan tüm seçim propagandasında ‘Benim aileme iftira atıyorlar, mahremime giriyorlar’ şeklinde açıklamalar yaptı.

Başbakan’ın sadece AKP’nin değil, tüm Türkiye Cumhuriyeti’nin Başbakanı olduğunu ve her vatandaşın aile mahrimiyetine aynı saygıyı göstermesi gerektiğini düşünüyorum” diye konuştu.

BAŞBAKANIN HIŞIMI

Başbakan Erdoğan’ın konuşmasında “Memuriyetini tam anlamıyla gayet güzel bir şekilde yerine getiriyor” sözlerine ilişkin de Dündar, “Benim ‘memur olduğumu’ söylemiş, yani ima ettiği benim Aydın Doğan’ın memuru olduğum. Memur olduğum doğru, ama ben halkın gerçekleri öğrenme hakkının memuruyum. Bu nedenle gelmiş geçmiş bütün iktidarlarda olduğu gibi, Sayın Başbakan’ın da hışmını çekmekteyim ve bu memuriyet görevimden, yani halkın gerçekleri öğrenme hakkını savunmaktan vazgeçmemi istiyor, izlemini alıyorum” dedi.

Uğur Dündar, Başbakan Erdoğan’ın üslubu nedeniyle üzüntü içinde olduğunu ifade etti ve “kimyası bozulmuş” sözlerine yönelik olarak da şunları söyledi:

KALBİ KİN VE ÖFKE KAPLI

“Bence onlar bir başbakana hiçbir şekilde yakışmayan ve cevap vermeye de değer görmediğim deyimler. Yani hiç yakıştıramadığımı söylemek isterim. Ben Başbakan’dan, Sayın Adalet Bakanı’nın davranışını örnek almasını beklerdim. Sayın Bakan, benim tepkimi ve hassasiyetimi anlayışla karşıladığını ifade etmişti.

Bu bir olgunluktur ama anlıyorum ki Sayın Başbakan’ın kalbini kaplayan kin ve öfke duyguları, kendisi gibi düşünmeyen vatandaşların haklarını ve aile mahrumiyetini de hiçe saydığını gösteriyor.”

Etiketler :