"Bu tasarının neresinde İsrail var"

"Bu tasarının neresinde İsrail var"

Başbakan Erdoğan, AK Parti Meclis Grup toplantısında konuşuyor. Erdoğan, mayınlı araziler konusunda İsrtail iddiğasını ortaya atan muhalefeti topa tuttu


Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti Meclis Grup toplantısında konuşuyor.

Erdoğan'ın açıklamaları şöyle:

AK Parti iktidarda bulunduğu sürece Türkiye'ye önemli hizmetlerde bulunmuştur. Ak Parti problemlere çözüm için çalıştı. Çözüm için adımlar atmaya çalıştı. Önemli olan karanlığa yumruk atmak değil bir mum yakmaktır. Çözümsüzlüğü bir çözüm olarak benimseyen bir muhalefet anlayı karşısında mücade ettik. Muhalefet de çözüm konusunda iktidar kadar arzulu olmalı. Statiko ve hamaset bu ülkeye hiç bir şey kazandırmaz. 6 yıldır sadece "istemüz" diyen ve ne istediği belli olmayan bir muhalefet anlayışıyla da mücade ettik. Aynı şeyi mayınlı araziler konusunda da yaşıyoruz.

Kulaktan duyma bilgilerle meseleleri hiç olmayacak noktalara taşıdılar. Bir süre sonra kendi yalanlarına kendileri inanır oldular. Biz bir yasa tasarısı hazırladık. Bir süre sonra konuyu İsrail ile ihale konusuna getirdiler. İhale yapılmadan ihale meselesini ortaya attılar. İhale herkese açık bir mevzudur. Görünen o ki bu adamların yaptığı bir ihale bile yok. İhalenin ne demek olduğunu bilmiyorlar. Bu tasarının neresinde ihale yazıyor. Dünyada bu işi İsrail'den başka yapan yokmuş. Şuradan OSTİM'e gidersen var mı yok mu görürsün.

"Vatana ihanet edildi. Vatan satılıyor. Vatan elden gidiyor. En verimli topraklar İsrail'e peşkeş çekildi. Sınırımızın güvenliği yabancılara teslim edildi." Bu "sınırsız hayal gücü" için muhalefeti alkışlıyorum. Muhalefet sınırsız hayal gücünü milletin hayrına kullanmıyor.

Bu iddiaları ortaya atan muhalefete sesleniyorum. Siz bu yasa tasarısını okudunuz mu? Okuduysanız anladınız mı? Bu tasarının neresinde İsrail var? Bunun neresinde 49 yıl var neresinde 44 yıl var?

Mayın temizleme ihalesi hizmet satın alımı yöntemi ile yapılacak bu olmaz ise arazinin kullanımı gündeme gelecek. Bugün Genel Kurula getireceğimiz tasarıya yeni bir madde ekliyoruz. Mayın temizleme ihalesinin Milli Savunma Bakanlığı'nca yapılması konusunda bir madde ekliyoruz.

Geçen hafta CHP grubuna bazı vatandaşlarımız getirildi. Mayından kolunu bacağını kaybetmiş vatandaşlarımız. Bunlar neden bu hale geldiğini açıkladılar mı? Samimi olmak lazım. Bu vatandaşlarımız neden kollarını ayaklarını kaybetti. Genelkurmay Başkanlığımız bu işi yapamayacaklarını söyledi. Bunda maliyetin yüksek oluşu, ,şin yavaş ilerlemesi ve sertefika gerekliği etkili oldu.

Unutmasınlar ki biz de siyaset yapıyoruz, muhalefette. Bizim öncelikli tercihimiz milletin hayrıdır. Bunların derdi üzüm yemek değil bağcıyı dövmek. Bu tasarı ile mayınlanarak kaybedilmiş topraklarımızı geri kazanacağız.

Burada art niyet kara siyaset var. Kimi köşe yazarları bu değirmene su taşıyor. Ne demek istiyorsunuz Başbakan Recep Tayyip Erdoğan İsrail ile kapalı kapılar ardında pazarlık mı yaptı? Bizi vatana ihanetle suçlayacak kadar ileri gittiler. Benim Davos'ta koyduğum tavır karşısında kimlerin süklüm püklüm olduğunu gördü. İsrail karşısında biz itibar kazandık. Kimlerin nasıl korku içine girdiklerini bu millet gördü. CHP'nin monşer eskilerinin nasıl korkuya kapıldıklarını bu millet gördü. Bu ülkenin menfaatini düşünmeyip ihanet içinde olacağız öyle mi? Bu ülkenin istiklali ve istikbali bizi ilgilebndirmeyecek öyle mi? Hıyanet kelimesini nasıl ağzına alıyorsunuz. Bizi ne hakla ihanetle suçlarsınız. Bizim vatan sevgimizi ölçmek size düşmez. Dün BM Güvenlik Konseyi Başkanlığı'nı devraldık. geçmi,şte buna rüyalarında görse inanamazlardı. Milli ekonomimizdeki rakamlar ortada. Bu millete hizmet suçsa biz vatan hainiyiz.

İhale yaparız. Milletin menfaati içinse onay veririz. öyle atıyorlar ki... Ufak atında civcivler yasin. Petrolü madeni alıp götüreceklermiş. Bu ytasarının içinde hiç biri yok. Petrol ve maden çıkarmak ayrı bir konudur. Ellerindeki metni okumuyorlar. Bunlar duyma özürlü oldukalrı için normal. Biz burada organik tarım yapmayı planlıyoruz. Hiç kimse doğmamış çocuğa kıyafet biçmeye kalkmasın.

Bunlar önce zihinlerindeki mayınları temizlemelidir. Bunlar kendi sığ kalıplarının ve sınırlarının dışlına çıkamıyorlar.

BÖLGE HALKINA BEDAVA DAĞITMA KONUSU

Diyorlar ki bu arazileri bedava bölge halkına dağıtın diyorlar. Kusura bakmasınlar böyle bir niyetimiz de yok. Öyle bedavacılık yok. Bu millet bunlardan çok çekti. Biz burada istihdam sağlayacağız. Biz balık tutmayı öğreteceğiz. Balık yemeyi değil. Hudut namustur. Siz oraları ihya ederseniz hudut kendini koruyacaktır.

Mayın temizleme konusunda ilgili ilgisiz herkes fikir veriyor. Kahve köşesinde konuşulan konular muhalefetin zihniyetinde var. Oraya koyun sürüleri eşek sürüleri gönderelim, taş atarak mayınları patlatalım diyenler var. Mayın eşekleri niye yapmıyoruz diyenler var.

Bir emekli asker "bana bir tabur asker verin o mayınları kısa sürede temizleyeyim" diyor. Emekli oldu şimdi konuşması kolay. Bu ülkenin bir Genelkurmay Başkanı var. O konuşmuyor sen çıkıp bunu diyorsun. Git bu konuda çalışan özel firmaya yap bu işi. Dışarıdan iki taburdan fazla adam da bulursun. Biz de paranı verip bu işi yaptıralım. Ama yok.. Zihinler bulansın.

Mayın temizleme yasa tasarısı bu ülkeye toprak kazandıracak ve çıkarlarımızı zedelemeyecek bir tasarıdır. Bu tasarı polemiğe mahal vermeyecek bir tasarıdır. Bu konunun arkasında hiç bir ülke yoktur. Bu arazilerin temizlenmesinde kiralanma karşılığı temizlenmesi üçüncü seçenektir. İlk iki maddeyi atlayıp üçüncüyü gündeme getirmek art niyetten başka bir şey değildir.

Bu konudaki muhalefetin tavrı 29 Mart seçimi sonrası nasıl bir politika izleyeceklerinin ilk işaretidir. Ben arkadaşlarıma konuyu millete iyi anlatmalarını tavsiye ediyorum. Ülkenin çıkaları ve menfaatlarinin üzerinde bir mesele tanımıyorum. Bizden aksini bekleyen beyhude bekler. Biz bu attığımız bu adımda bir an önce neticeye ulaşmak istiyorum.

AYRINTILAR GELECEK



Etiketler :