Bu üç deve saldıran işsiz kalmıyor

Bu üç deve saldıran işsiz kalmıyor

Üç dev şirket, her zaman işe alım için CV'lere bakmıyor. Kendi açığını bulan veya sistemine saldıran hacker'lara dava açmak yerine uzmanlıklarından faydalanmak adına onları işe alabiliyorlar.

Apple, Facebook ve Microsoft... Milyonlarca insanın rüyalarını süsleyen bu dev şirketler, her yıl yüz binlerce CV alıyor. Ancak bu teknoloji devleri, her zaman rutin işe alımdan yana seçimini kullanmıyor. Zaman zaman kendilerine saldırı düzenleyen veya bir açığını yakalayan hacker'ları işe alan bu üçlü, hacker'ların gücünden şirket bünyesinde faydalanıyor. İşte teknoloji devlerini rahatsız ederek işe giren bilgisayar dahileri..

Chris Putnam, Facebook'u hedef alan bir solucan geliştirmiş ve virüs Facebook profilleri arasında hızla yayılmıştı. Bu zararlı yazılımı geliştirdiğinde Putnam henüz Georgia Southern Üniversitesi'nde öğrenciydi. Solucanı geliştirenin Putnam olduğunu tespit eden Facebook ise çok geçmeden genç hacker'la temas kurdu ve Putnam artık bir Facebook çalışanıydı.

14 yaşında bir Microsoft çalışanı

Sony, popüler video oyunu Call of Duty 2 için kullanılan sunucularda zararlı bir yazılım tespit ettiğinde, arkasında 14 yaşındaki Dublin'li bir çocuğun olduğunu anlamakta çok da zorlanmadı. Daha sonra ise ismi açıklanmayan bu genç Microsoft tarafından işe alındı.

 

 

 

 

 

Michael Mooney

17 yaşında bir lise öğrencisi olan Michael Mooney, 2009 yılının Nisan ayında Twitter'a ufak çaplı bir dizi saldırı düzenledi. Saldırıyla beraber Twitter, 200'den fazla zarar gören hesabı onarmak ve 10 bin kadar twit'i de silmek durumunda kaldı. Adını bu saldırıyla duyuran Mooney, sonraları exqSoft Solutions isimli şirket tarafından işe aldındı.

 

 

 

 

 

 

Owen Walker

Owen Thor Walker, bir internet dolandırıcısına yardım ederek dünya genelinde 1.3 milyon bilgisayardan 20 milyon dolar çalmayı başardı. Daha sonra hapis cezası alan Walker, çaldığı paranın kendine düşen payını ödeyince serbest bırakıldı. Bu olayın ardından Walker, Yeni Zelanda'da faaliyet gösteren TelstraClear isimli şirkette güvenlik uzmanı olarak çalışmaya başladı.

 

 

 

 

 

Ashley Towns

21 yaşında olan Ashley Town, aynı zamanda ilk iPhone solucanını da geliştiren isim. Bu uygulama çalıştırıldığında jailbreak edilmiş yani kırılmış iPhone'ların duvarkağıdı, otomatik olarak 80'li yılların pop starı Rick Astley'in fotoğrafına dönüşüyordu. Olayın ardından Towns, Avustralya'da faaliyet gösteren Mogeneration isimli bir dijital yayın organına transfer oldu.

 

Jon Lech Johansen

DVD Jon olarak da bilinen Jon Lech Johansen, Apple'ın popüler uygulaması iTunes'a ve Microsoft'un Windows Media Player'ına sayısız kez saldırı düzenledi. Sonraları MP3.com'dan kendisine iş teklifi geldi ve orada çalışmaya başladı.

 

Peter Hajas

iOS yüklü cihazları, yani iPhone ve iPad'leri kıran Hajas, çok geçmeden Apple'ın kadrosuna geçmeyi başaran isimlerden biri oldu.

 

Adrian Lamo

Lamo, 2002 yılında New York Times'a saldırı düzenlemiş ve adını kısa sürede tüm dünya duymuştu. 6 ay hapis cezası alan Lamo, daha sonra güvenlik uzmanı sıfatıyla FBI ile birlikte çalıştı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.