Bu üç egzersizle, strese son verin !

Bu üç egzersizle, strese son verin !

Gün boyu çalıştınız. Stresli bir gün geçirdiniz. Bedeninizle birlikte beyniniz de yorgun düştü.

Gün boyu çalıştınız. Stresli bir gün geçirdiniz. Bedeninizle birlikte beyniniz de yorgun düştü. Aslında yorgunluğunuzun temel nedeni, gün boyu yaşadığınız stres. Bedeninizle birlikte beyninizde dinlenmek ve stresten arınmak ister. İşte beyni rahatlatıcı birkaç egzersiz:

- Sırtüstü uzanın ve göbeğinize bir kitap yerleştirin. Mide kaslarınızı rahatlatın ve kitabı hoplatacak şekilde karnınızdan nefes alın ve verin. Bu egzersizle ciğerlerinizin alt bölümlerine de oksijen gitmesini sağlarsınız.

- Dik oturun ve sağ elinizi karnınıza, sol elinizi de göğsünüze koyun. Solunum sırasında karnınızdaki elinizi yükseltip alçaltacak kadar derin nefes alın. Burnunuzdan nefes alın ve yine burnunuzdan veya ağzınızdan verin.

- Cep telefonunuzun ya da saatinizin kronometresini ayarlayın. Beş saniyede karnınızın havayla dolduğunu hissederek yavaş yavaş nefes alın ve yine beş saniyede yavaş yavaş nefesinizi verin. Bu solunum egzersizini stresli hissettiğiniz zamanlarda yapabilirsiniz. Stresiniz azalacak ve rahatlayacaksınız.

 

KADINCAKARARINCA

Etiketler :