Bu uyarılara aman dikkat!

Bu uyarılara aman dikkat!

TBMM, Emniyet Genel Müdürlüğü ve UNICEF işbirliğinde üçüncüsü bu yıl düzenlenen Risk Altında ve Korunması Gereken Çocuklar Uluslararası Sempozyumu, Swiss Otel'de başladı.

Her sene olduğu gibi bu senede sempozyumun açılış konuşmasını çalışmalarını çocuk ve sağlıklı nesiller üzerine yoğunlaştıran AK Parti İstanbul Milletvekili Halide İncekara yaptı. Sempozyumun açılışında konuşan İncekara, çocuk konusunun ne ekonomiden, ne psikolojiden ne de felsefeden bağımsız olduğunu söyledi. Çocukların birer mucize olarak dünyaya gelmesinin fark edilemediğini belirten İncekara, günümüz çocuklarının geçmiş dönemlere oranla çok daha zeki olduklarını dile getirdi.

ÇOCUK ÇALIŞMAK SATRANÇTAN ÇOK BİLARDO`YA BENZER

 TBMMKayıp Çocukları Araştırma Komisyonu Başkanı ve AK Parti İstanbulMilletvekili Halide İncekara, çocuk konuşulurken davranışların bir satranç Oyunu gibi olmaması gerektiğini belirterek, "O çocuk uyuşturucu kullanmakla taşını oynamıştır. Biz bunu engellemek için hangi taşı oynamamız gerektiğini düşünmemeliyiz. Çocuğu çalışmak satrançtan ziyade bilardo Oyununa benzer. Bilardoda bir taşa vurduğunuzda birçok taş dağılır. Dakikalarca açı ayarlaması yaparsınız ki taşlar deliğe girebilsin" dedi.
UYUŞTURUCU KULLANIMI SEBEP DEĞİL SONUÇ

Sempozyumun bu yılki konusunun “Çocukların madde bağımlılığından korunması” olduğunu hatırlatan İncekara, uyuşturucu kullanımının bir başlangıç değil, sonuç olduğunu vurguladı. İncekara, “Çocuk konuşulurken davranışlarımız bir satranç Oyunu gibi olmamalı. O çocuk uyuşturucu kullanmakla taşını oynamıştır. Biz bunu engellemek için hangi taşı oynamamız gerektiğini düşünmemeliyiz. Çocuğu çalışmak satrançtan ziyade bilardo Oyununa benzer. Bilardoda bir taşa vurduğunuzda birçok taş dağılır. Dakikalarca açı ayarlaması yaparsınız ki taşlar deliğe girebilsin” diye konuştu.

ÇOCUKLARINIZI SEVGİ AŞISI İLE BÜYÜTÜN

 Çocukların terör örgütleri tarafından da uyuşturucuya alıştırıldığını ifade eden İncekara, uyuşturulmayan çocukların cinayet işleyemeyeceğini, araç yakamayacağını söyledi. Uyuşturucuyla çocukların fuhuş sektörüne de sürüklendiğini vurgulayan İncekara, ailelerin çocuklarını bunlardan korumak için sevgi ve güven aşısıyla büyütmesi gerektiğini belirtti.
RUHLARI ÜŞÜYEN ÇOCUKLARIMIZA SEVGİ VERELİM

Genellikle toplantılarda konuşmacılar tarafından kullanılan “çocuklar geleceğimizdir” sözüne atıfta bulunan İncekara, çocukların bugünüyle ilgilendiğini, çünkü bugün mutlu ve sağlıklı olan çocukların zaten gelecekte iyi yerlere gelebileceğini ifade etti. Günümüzde Türkiye'de çocuk felcinden bahsedilmez hale geldiğine, çünkü aşıların takibinin iyi yapıldığına işaret eden İncekara, “Peki ruhları üşüyen çocukların sevgi ve güven aşısını kim yapacak? Annesi, babası ayrılsa da, ölse de, kötü öğretmenle muhatap olsa da biz bir şey geliştirmeliyiz ki çocuk kendini güvende hissetsin” dedi.

GELİŞEN DÜNYA İLE ÇOCUK SORUNLARI BÜYÜDÜ

Gelişen teknoloji sayesinde dünyanın küçüldüğünü, ancak çocukların sorunlarının büyüdüğünü anlatan İncekara, eskiden yaşanılan yerlerde çocukların çevre tarafından da gözlemlendiğini, ancak günümüzde insanların komşularının terör örgütü üyesi mi yoksa sapık mı olduğunun bile bilinmediğini söyledi. İncekara, okul çevrelerin, internet kafelerin çocuklar için ne kadar güvenli olduğu konusunda endişeli olduğunu dile getirdi.

REHBERLİK ÖĞRETMENLERİNİ ÇOK ÖNEMSİYORUM

İncekara üniversitelerden yeteri kadar sosyal gelişim uzmanı ya da rehberlik öğretmeni mezunu olmadığına dikkati çekti. Rehberlik öğretmenini coğrafya öğretmeninden daha çok önemsediğini dile getiren İncekara,  “Araba kullanmak için insanlara ehliyet veririz. Ehliyeti yoksa ceza keseriz ama ehliyetsiz insanlara evlilik ruhsatı vermiyoruz. Bu ihmaldir. İhmalde en az istismar kadar kötü bir şeydir” diye konuştu.

 

Kaynak :Prizmahaber.com
  

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.