Bugün Gazetelerde Neler Var

Bugün Gazetelerde Neler Var

Gazetelerin gündeminde Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'a yönelik suikast girişimi iddiası öne çıkıyor.

 

İŞTE BUGÜNKÜ GAZETE MANŞETLERİ:

Radikal Gazetesi: Arınç'a suikast değil, izleme-dinleme timi!

Perde arkası bilgiler, Arınç'a suikast hazırlığı nedeniyle yakalandıkları öne sürülen iki kişinin tam teçhizatlı 'derin kulak' olduğu yönünde...

Hep takipte

Başbakan Yardımcısı Arınç'a suikast olayı, sırlarla dolu. Kulağı delik bir arkadaşım, “Suikast işi değil” dedi. Ona göre Arınç, bir süredir hem yakın, hem de teknik takip altındaydı. Yani 24 saat gözleniyordu. Ayrıca 'teknik takip'le, kullandığı her türlü iletişim aracı ve ortam konuşmaları dinleniyordu.

Yeni Şafak Gazetesi: Devlete suikast

Başbakan Yardımcısı Arınç'ın evinin çevresinde şüpheli iki araçta gözaltına alınan iki subayla igili soruşturma sürüyor. Albay Erkan Yılmaz B. ile Binbaşı İbrahim G.'nin telefon kayıtlarının TİB'den istendiği ve Arınç'ın sokağındaki kamera kayıtlarının incelemeye alındığı öğrenildi.

Hürriyet Gazetesi: Erivan'dan ilik mesajı

Türk lösemi hastaları ile Ermeni donörler arasında yüksek eşleşme oranı tespit eden Ermenistan İlik Bankası yetkilileri, “Türkler ile Ermeniler yeryüzünde birbirine genetik olarak en yakın etnik topluluklar, ayrıca Kürtler de aynı genetik kümede” dedi. Hatta bu yakınlığın araştırılması için “Birlikte AB fonuna başvuralım” çağrısında bulundu.

Milliyet Gazetesi: İftira davasında sürpriz talep

Fikri Sağlar'ın “Dolmabahçe'de Büyükanıt'a dosya verildi mi?” başlıklı yazısıyla ilgili tazminat kararını bozan Yargıtay 4. Daire, davalıların, emekli Orgeneral Tolon'un evinde davacılar hakkında bazı kanıtların elde edildiğini iddia ettiklerini belirtti ve bu kanıtların İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nden istenerek incelenmesini talep etti.

Akşam Gazetesi: Kapadokya'dan 'çarmıh'a cevap

Fener Rum Patriği Bartholomeos'u 2000 yılında Kapadokya'ya davet edip bahar ayinlerini başlatan eski Ürgüp Belediye Başkanı Bekir Ödemiş'ten 'çarmıh' benzetmesine sitem geldi

Sabah Gazetesi: Arınç'tan sonra Şahin'e uzandı

Arınç'ın evinin önünde gözaltına alınan iki subayın ajandasında, Şahin'in evinin krokisi, Cumhurbaşkanı ve Başbakan'ın da aralarında bulunduğu çok sayıda bakan ve milletvekili hakkında "fişleme" notları çıktı Arınç'ın evini mart ayından bu yana "izledikleri" anlaşılan şüpheliler farklı kimliklerle 25 araç kiralamış. Görüştükleri kişilerin Ergenekon tutuklusu Muzaffer Tekin'le bağlantısı olduğu iddiası araştırılıyor.

Zaman Gazetesi: Sadece Arınç'ı değil devletin zirvesini izlemeye almışlar

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın Mart 2009'dan bu yana izlendiği ortaya çıktı. Subayların ajandalarında Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile aralarında bazı bakanların da yer aldığı birçok milletvekiline ait fişleme belgeleri bulunduğu ileri sürüldü. Albay E.Y.B. ve Binbaşı İ.G., dün askerî savcı tarafından serbest bırakıldı.

Vatan Gazetesi:  Veda Mektubu Askeri Savcıda

Oramirallere suikast planlamakla suçlanan Yarbay Ali Tatar’ın son gününü ağabeyi Ahmet Tatar anlattı: Kardeşim çarşamba serbest kaldı. Ben cuma günü çoluk çocuğu da alıp İstanbul’a gittim. Kutlamak için masa kurduk. O sırada tebligat geldi. Aşımıza zehir kattılar, hiçbirimiz uyuyamadık. Sabah da elimizden kaydı gitti

Star Gazetesi: Olayı MGK'ya götüreceğim

Başbakan Yardımcısı Arınç: Kamera kayıtlarını izledim, belgeleri gördüm.Ortam dinlemesi şüphesi var. Başbakan da soruşturmanın sonuna kadar gitmesini istiyor. MGK toplantısına katılan komutanlardan bilgi isteyeceğim.

Vakit Gazetesi: Cuntaya bir-iki...

YÖK katsayı gibi kamuoyunu yakından ilgilendiren konulardaki "hukuksuz" açıklamalarıile ETÖ üyelerine verdiği açık destekle büyük tepki çeken İstanbul Barosu bu defa da ETÖ avukatlarını Silivri'ye götürmek için 2 adet servis aracı satın aldı.

Taraf Gazetesi: Şu Ankara'nın suikastına bak

İki subay Arınç'ın evine ait krokiyle yakalandı. Erdoğan "Olay vehim. Umarım yargı endişeleri giderir" derken zanlılar bir iddiaya göre serbest.

 

Etiketler :