Bugün tüm yurtta kar var

Bugün tüm yurtta kar var

Türkiye dün akşam saatlerinden itibaren yeni bir soğuk hava dalgasının etkisine girdi

Kar yağışının dün akşamdan beri etkili olduğu İstanbul'da, trafiğin yine "felç olmasından" endişe ediliyor. Vatandaşların araçlarını çıkarmaması, toplu taşıma araçlarını kullanması önerildi.

Yapılan son değerlendirmelere göre ülke genelinde görülecek yağışların;
Akdeniz, Güneydoğu Anadolu, Kırklareli, Çorum, Çankırı, Yozgat, Kırıkkale, Kırşehir, Malatya, Elazığ, Bingöl, Bitlis, Tunceli, Şırnak ve Hakkari çevrelerinde kuvvetli olacağı tahmin ediliyor. Yağışların; Kıyılarda yağmur ve sağanak, yağış alan diğer yerlerdekarla karışık yağmur ve kar şeklinde olacağı tahmin ediliyor. İç ve doğu bölgelerde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer sis bekleniyor.

İSTANBUL'DA KAR KALINLIĞI 15 CM

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), kentte kar kalındığının bazı yerlerde 15 cm'ye ulaştığını açıkladı.

İBB'den yapılan yazılı açıklamada, "Meteoroloji Bölge Müdürlüğü'nün verilerine göre bazı semtlerde ölçülen kar kalınlıkları şöyle: Riva,
Arnavutköy, Polonezköy: 15 cm, Alemdağ, Beykoz, Şile:10 cm, Hadımköy, Kağıthane, Zekeriyaköy, Samandıra, Çatalca: 5 cm, Beşiktaş, Sarıyer, Kartal, Üsküdar, Ümraniye: 2-3 cm" denildi.

ANKARA'YA YOĞUN KAR UYARISI


Ankara Büyükşehir Belediyesi, Ankara'da etkili olacağı bildirilen kar yağışına karşı vatandaşları uyardı. Yoğun kar yağışı durumunda vatandaşlardan zorunlu olmadıkça trafiğe çıkmamalarını isteyen yetkililer, araçların da kış koşullarına uygun olmasını önerdi.

Yoğun kar yağışına karşı, bini
aşkın personel, 65 adet karla mücadele, 20 adet greyderden oluşan 85 ekip ve 10 adet kürekle tuz atma ekibinden oluşan toplam 95 ekibin görev başında olacağını belirten Fen İşleri Daire Başkanlığı yetkilileri, ekiplerin 24 saat çalışmalarını sürdüreceklerini kaydetti.

Meteoroloji'den alınan bilgiye göre gece başlayan ve gün boyu devam edecek kar yağışı nedeniyle çalışmalarının da yoğun olarak yapılacağın aktarıldı. Kar ve buzlanma sonucu trafikte yaşanan sorunların araçların kış koşullarına uygun olmayan lastikle trafiğe çıkmalarından kaynaklandığını belirten yetkililer, vatandaşları toplu taşıma aracı kullanmaları konusunda da uyardı.


CUMARTESİ SABAHINA KADAR DİKKAT

Cumartesi sabahına dikkat çekilen açıklamada, "Yeni hafta başında Sibirya üzerinden gelmesi beklenen sisteminde etkisiyle kar yağışının 7 Şubat'a kadar aralıklarla devam etme ihtimalinin yüksek olduğu belirtiliyor. Gece boyu şehrin kuzey kesimlerinde etkili olan kar yağışının Cumartesi sabahına kadar şehir merkezinde etkili olması ve kuvvetli rüzgârında etkisiyle tipi şeklinde yağması bekleniyor" ifadesi kullanıldı.

ULAŞIMDA EK ÖNLEMLER

Kar yağışının aralıklarla devam edeceğini belirten İBB, bu doğrultuda ulaşımda bazı önlemler alındığını açıkladı. Bu önlemler şöyle belirtildi: "İETT çeşitli hatlarda 350 otobüs ile ek sefer düzenliyor. Metrobüs hattında 315 otobüs aralıksız seferlerine devam ediyor. Metrobüs hattında 5 kar kürüme ve tuzlama aracı ile 2 solüsyon aracı hizmet veriyor. Köprülerde rutin trafik akışı devam ediyor. Kar yağışı nedeniyle herhangi bir olumsuzluk yaşanmıyor.
Park ve Bahçeler Müdürlüğü; Kadıköy, Taksim, Saraçhane, İDO Yenikapı, Eminönü, Harem, Üsküdar, Ümraniye - Tepeüstü Meydanlarında; 359 Personel ve 48 araç ile kar kürüme çalışmaları yapıyor. İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından oluşturulan 142 Traktör Kar kürüme ekibi muhtarların sorumluluğunda kendi köy yollarını açmak için görev bölümü yaptı"

YAĞIŞ UYARISI: Yağışların
Akdeniz Kıyı kesimi ile Adana, Hatay, Osmaniye çevrelerinde kuvvetli sağanak ve gökgürültülü sağanak, Göller Yöresi ile Kırklareli çevrelerinde kuvvetli yağmur ve karla karışık yağmur şeklinde olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara (Ani sel, su baskını, ulaşımda aksamalar vb.) karşı ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerekmektedir.

KUVVETLİ KAR UYARISI: Kar yağışlarının
Güneydoğu Anadolu, Çorum, Çankırı, Yozgat, Kırıkkale, Kırşehir, Malatya, Elazığ, Bingöl, Bitlis, Tunceli, Şırnak ve Hakkari çevrelerinde kuvvetli olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerekmektedir.

ÇIĞ UYARISI:
Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’nun kuzey ve doğusunda eğimin fazla olduğu alanlarda oluşabilecek çığ tehlikesine karşı ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerekmektedir.

BUZLANMA VE DON UYARISI: İç ve
doğu bölgelerde bu sabah ve gece saatlerinde buzlanma ve don olayı beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara (ulaşımda aksamalar vb.) karşı ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerekmektedir.

HAFTA SONU SICAKLIK 10 DERECE AZALACAK

Hava sıcaklığının, hafta sonunda tüm yurtta 8 ila 10 derece azalacağının beklendiği bildirildi.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü yetkililerinden alınan bilgiye göre, dün Orta
Akdeniz'den gelen yağışlı havanın etkisine giren Türkiye'nin, halen Karadeniz kıyıları ile Doğu Anadolu'nun doğusu dışında kalan büyük bir bölümü yağış alıyor.

Yetkililer, yağışların iç kesimler ile
Doğu ve Güneydoğu Anadolu'nun batısında karla karışık yağmur ve kar, kıyı kesimlerde sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak, diğer yerlerde yağmur şeklinde olduğunu belirtti.

Meteoroloji yetkilileri, bu sabah yapılan ölçümlere göre, kar kalınlığının,
Bitlis'de 110, Muş'da 53, Ağrı'da 35, Kırıkkale'de 23, Ankara, Afyonkarahisar ve Yozgat'da 21, Elazığ'da 20, Çankırı, Kütahya, Erzurum ve Erzincan'da 15 santimetre olduğunu kaydetti.

Karadeniz kıyıları dışında kalan tüm yurtta bugün yağış beklendiğini belirten yetkililer, yağışların,
Güney Ege ve Batı Akdeniz'de kuvvetli olmak üzereMarmara, Ege ve Akdeniz'de genellikle sağanak ve gök gürültülü sağanak, İç Anadolu, Karadeniz'in iç kesimleri, Doğu ve Güneydoğu Anadolu, Afyonkarahisar, Kütahya ile Hatay, Osmaniye ve Kahramanmaraş'ın yüksek kesimlerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacağının tahmin edildiğini ifade etti

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.