Bugünkü toplantıda yol haritası netleşecek

Bugünkü toplantıda yol haritası netleşecek

Başkan Mehmet Ali Aydınlar, “Kimseye ‘kaçıp gitti’ dedirtmem” diyerek noktayı koydu.

26 Ocak’taki genel kurulda “Bu sezona mahsus küme düşme olmasın”ya da “Yargı süreci beklensin” şeklinde karar alınmasına kesin gözüyle bakılıyor

Futbol Federasyonu Başkanı Mehmet Ali Aydınlar’ın kafasındaki gel-gitlere son verip kesin olarak “Devam” kararı aldı. Kulüp başkanlarından gelen ağır eleştiriler nedeniyle sıkıntılı günler geçiren Aydınlar’ın “Kimseye ‘kaçıp gitti’ dedirtmem” diyerek son noktayı koyduğu bildirildi.

Bu gelişmenin ardından şike ve teşvik iddialarında adı geçen takımlar için de ‘kurtuluş umudu’ arttı. Aydınlar’ın üstünde durduğu iki formülden birini hayata geçireceği ve bu paralelde hiçbir takıma küme düşme cezası verilmeyeceği öğrenildi. Önümüzdeki süreçte “Şike ve teşvik iddiaları ile ilgili olarak bir sezona mahsus küme düşme olmasın” ya da en az 3-4 yıl devam edecek olan “Yargı süreci beklensin” kararı alınmasına kesin gözüyle bakılıyor. TFF yönetimi, 26 Ocak’taki genel kurulda bu konuyu futbol ailesinin oylamasına sunacak.

PLAY-OFF ÖNCESİ PUAN SİLME CEZASI
Bu doğrultuda takımlar yoluna aynen devam edecek. Fakat iddialara adı karışan takımlara çeşitli puan cazaları verilecek. Bu eksi puan cezaları da 34 haftalık lig maratonu bittikten sonra play-off öncesi verilecek. UEFA’nın da bu konuda olumlu görüş verdiği vurgulandı. Bu arada Disiplin Talimatı’nın da yeni sezon öncesi değiştirilmesi karara bağlandı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.