Bükreş Yunus Emre Enstitüsü, Cernavoda Belediyesi ile işbirliği protokolü imzaladı

Bükreş Yunus Emre Enstitüsü, Cernavoda Belediyesi ile işbirliği protokolü imzaladı

Romanya'da Bükreş Yunus Emre Enstitüsü, yerel yönetimlerle işbirliğini güçlendirme çerçevesinde, Cernavoda Belediyesi ile işbirliği...

BÜKREŞ - (AA) - Romanya'da Bükreş Yunus Emre Enstitüsü, yerel yönetimlerle işbirliğini güçlendirme çerçevesinde, Cernavoda Belediyesi ile işbirliği protokolü imzaladı.

Bükreş YEE'den yapılan yazılı açıklamada, pek çok akademik ve kültürel faaliyetlere imza atan Enstitünün, Türkiye’nin Köstence Başkonsolosu Emre Yurdakul'un da katıldığı bir törenle Cernavoda Belediyesi ile pek çok alanı kapsayan iş birliği protokolü imzaladığı belirtildi.

Açıklamada, Cernavoda Belediye Başkanı Liviu-Cristian Negoita’nın dünya çapında faaliyetlere imza atan Yunus Emre Enstitüsü ile işbirliği yapmaktan ve bugün bunu somutlaştıran protokolü imzalamaktan onur duyduğunu belirttiği aktarıldı.

Türkiye’nin Köstence Başkonsolosu Emre Yurdakul ise Türkiye ve Romanya arasındaki ilişkilerin her alanda çok iyi seviyede bulunması dikkate alındığında, bu ilişkilerin önemli bir halkasının da faaliyete geçtiğinden beri Yunus Emre Enstitüsü olduğunu vurguladı.

Yunus Emre Enstitüsü Romanya Koordinatörü Mustafa Yıldız da Türkiye ve Romanya'nın sadece coğrafi yakınlık olarak değil, belli bir geçmişe dayalı kültürel birikimi ve ortaklığı olan iki ülke olduğunu söyleyerek işbirliği protokolüne imza atılan yerin, Osmanlı dönemindeki ismi ile “Boğazköy” olarak bilindiğini ve ülkedeki tek nükleer santrale sahip olan Cernavoda şehrinin ise Osmanlı döneminde Dobruca'nın büyük şehirlerinden biri olduğunu anlattı.

Yıldız, gelecek aydan itibaren isteyen bütün belediye çalışanlarına Türkçe öğrenim desteği vereceklerini belirtti.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.