Bülent Arınç: Onlara yazıklar olsun

Bülent Arınç: Onlara yazıklar olsun

''Davos her yıl oluyor ama geçen yıl bir başka anlamlıydı. " diyen Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Türkiye'de hükümetleri devirmek isteyenler için adeta beddua etti.

AK Parti Manisa İl Danışma Meclisi Toplantısı, Akhisar ilçesindeki Hüsnü Kahraman Kültürparkı Gölet Büyük Salon'da, Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Tanrıverdi, AK Parti Manisa milletvekilleri Mehmet Çerçi, Recai Berber, İsmail Bilen ve partililerin katılımıyla yapıldı.

''Demokratik açılım süreci'' kitabının sesli sunumunun ardından konuşan Bakan Arınç, TRT'yi güçlendirmek için çalıştıklarını, bütün Avrupa ülkelerinde yayın yapan TRT ortaklığındaki Euronews haber kanalının açılışının yarın akşam yapılacağını bildirdi.

TRT'nin 11 ayrı kanalda yayın yapacağını ifade eden Arınç, daha sonra Arapça kanalının da 15 gün içinde açılacağını ve onu İngilizce kanalın izleyeceğini söyledi.

Arınç, TRT'nin bütün yayınlarını uydular aracılığıyla dünyanın üçte ikisinin izlediğini ifade etti.

-DUBAİ ZİYARETİ-

Dubai'de 3 günlük bir çalışmaya katıldığını, Pakistan'ın demokrasi içinde kalkınabilmesi için uluslararası bir grup meydana geldiğini anlatan Arınç, ''Türkiye'nin itibarı o kadar yükseldi ki sokağa çıktığınızda Türkiye'den geldiğinizi söylemek yeterli oluyor. Sizi alkışlıyorlar, bağırlarına basıyorlar, sizi ağırlamak için'' diye konuştu.

Bakan Arınç, lider ülke olarak dünya barışında üstlendiği önemli görevlerin etkisiyle Türkiye'nin yurt dışında itibarının yükseldiğini kaydederek, şöyle konuştu:

''Davos her yıl oluyor ama geçen yıl bir başka anlamlıydı. Bütün dünyaya 'one minute' olarak geçen ve herkesin gururla hatırladığı o günü İstanbul teşkilatımız büyük kutlamayla hatırlayacak. O, belki o an yapılması gereken bir davranış olarak herkesten beklenmez o davranış. Her kişinin karı değil onu yapmak, er kişinin karı. O Davos'ta kalmadı, dalga dalga yayıldı. Bu mazlum ve masum insanlar için bir ümit ışığı oldu, diyebiliriz. Biliyorsunuz geçtiğimiz günlerde yine o ülkeyle kriz yaşandı ama bütün dünyaya söylediğini yaptıran ve güçlü olduğunu zanneden ülke, Türkiye'den iki defa özür diledi. Hem sadece sayın Büyükelçiden değil, 'Türk halkından özür diliyoruz' diye yazılı beyanlarıyla Türkiye'nin itibarını yeniden göstermiş oldular. İyi gidiyoruz, Türkiye sözü dinlenen, itibarlı hale gelen, sorun çözücü bir ülke halinde. Bundan hepimiz ne kadar iftihar etsek azdır. ''

-''REFORMCU HÜKÜMET''-

Kongrelerde başka partilerin kafa göz yardığını, birbirlerine taş attığını söyleyen Bakan Arınç, onların hayatta bir şey yapmak için çalışmadığını ve muhalefette kalmanın tadına doyamadığını söyledi.

Arınç, konuşmasını şöyle sürdürdü:

''Bizim milletvekilimiz diyor ki 'Sizin iktidara gelme gibi bir düşünceniz yok mu?' Hem de bir partinin şu son günlerde çok popüler olan bir milletvekiline. O da 'Ben bazen rüyamda kendimi iktidara gelmiş gibi görüyorum sonra bunun bir rüya olduğunu görünce seviniyorum' demiş. Arkasından bir şey daha söylemiş, 'Tayyip Bey'den daha iyi yönetecek birini de görmüyoruz'. Türkiye çok zor yönetilebilecek bir ülke.

Her tarafta çift yollarımız yapıldı, şimdi çevre yolları yapıldı, kimse bunları görmezden gelemez. Kıskanırlar ama göremezler. Bir hükümet, halkına hizmet için bir görevi almışsa ve kendine bütçe veriliyorsa eğitimde, sağlıkta adım atacak, yol, baraj, gölet yapacaktır. Bunların hepsini yapmak zorunda ama yapmadılar, yapamadılar bugüne kadar.''

AK Parti Hükümetinin bakanlık sayısını düşürdüğünü, milletvekillerin lojmanlardan çıktığını dile getiren Arınç, devrimci, reformcu bir hükümet olduklarını söyledi.

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, ''Yazıklar olsun onlara. Yazıklar olsun ki millet iradesine karşı kendileri, zorla ve dayatmayla ve bir takım güç kullanmayla Türkiye'de hükümetleri devireceklerini zannediyorlar'' dedi.

Bakan Arınç, Akhisar Gölet ve Yaşam Merkezi'ndeki AK Parti Manisa Danışma Meclisi Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, yalnızca milletin desteğine güvendiklerini söyledi. Bakan Bülent Arınç, şunları kaydetti:

''Benimle ilgili olduğu söylenen soruşturma başlatıldı, evimin yakınlarında beni hedef aldığı söylenen bir olay ortaya çıkarıldı. Bununla ilgili soruşturmalar yapıldı. Hala da devam ediyor. Bugünlerde açıklanan iddianamenin içinde Sayın Başbakan'a yönelik kötü düşüncelerin olduğunu görüyoruz.

Herhalde birilerinin aklından ne geçirdiğini, 8 sene içinde AK Parti'yi devirmek için şeytanın bile aklına gelmeyecek ne herzeler yediğini biliyorsunuz artık. Buna rağmen dimdik ayaktayız. Yanlış yapanlar yanlışlıklarını görecekler. Sadece halka ve milletin desteğine güveniyoruz. Halk bizimle olacak çünkü biz milletin hayrı için doğru bildiğimiz her şeyi yapacağız. 72 milyon nüfusumuz var birini diğerinden ayırt etmeyiz. Hepsi bizim için 1. sınıf.''

Türkiye'de, geçmişteki yanlışları yapmak için birilerinin çalıştığını belirten Arınç, şöyle devam etti:

''Bunların bir tek hedefi var, halkın seçtiği meşru hükümetler. O hükümetin başındakiler, bakanları, birilerinin hoşuna gitmemiş. Seçim yoluyla devirmek varken halktan umutlarını kestikleri için kendilerine durumdan vazife çıkarmışlar. Şimdi içine düştükleri hazin tabloya bakınız. Çok şükür millet AK Parti'ye güvendiği için hiç pişman olmadı. Pişman olanlar 2010 Türkiye'sinde böylesine geri kalmış, çağdışı düşüncelerle kendisini oyalayan zavallılar. Yazıklar olsun onlara. Yazıklar olsun ki millet iradesine karşı kendileri zorla ve dayatmayla ve birtakım güç kullanmayla Türkiye'de hükümetleri devireceklerini zannediyorlar.''

Millete hizmetkar olmak için yola çıktıklarını kaydeden Bakan Arınç, ''(İki gömleğimiz var, biri bayramlık biri idamlık) diyen düşünceden geliyoruz biz. Bu yol hak yoludur. Dönmek bilmeyiz, yürürüz. Biz böyle geldik, böyle de gideceğiz'' diye konuştu.

Milletin duasını almış insanlar olacaklarını ve arkalarından kimsenin ''yediler, yedirdiler'' diyemeyeceğini söyleyen Arınç, ''Ama bazıları için bunlar utanç vesikası olacak'' dedi.

-''HAK ETTİKLERİ CEZAYI BULURLAR''-

Bakan Arınç, bütün ortaya çıkan planların yargı neticesinde hak ettiği cezayı bulacağını kaydederek konuşmasını şöyle sürdürdü:

''Bunlar çırpınıştır, bunlar yok oluştur. Türkiye'de hiçbir şey gizli kalmayacak, Türkiye'de hiçbir şey sonuçsuz, cezasız kalmayacak, milletin zararına devam etmeyecek. Vatandaşa tepeden bakılmayacak. Artık Türkiye'de sanal tehlikelerle kimseye gerici gözüyle bakılmayacak. Tarihte olduğu gibi Diyarbakırlı Ahmet, Manisalı Mehmet birbirini kucaklayacak. Korkulardan kurtulan bir rejim olacak Türkiye.

Bugün ses kayıtları, belgeler yayınlanıyor. Bazı güçlü bildiğimiz insanların millete bakışını görüyoruz. Bu bir bitiş ve yok oluştur. İnadına demokrasi, inadına insan hakları...''

Cumhurbaşkanlığı seçimiyle ilgili bir kanun teklifinin görüşülmesi sırasında MHP Mersin Milletvekili Behiç Çelik'in cumhurbaşkanını halkın seçmesine karşı çıktığını söyleyen Bülent Arınç, ''Zihniyet bu. MHP de olsa CHP de olsa Cindoruk'un cılız partisi de olsa hepsinin aklından geçen budur. Biz de diyoruz ki egemenlik milletin. Cumhurbaşkanını da halk seçecek, beğenirse bir kere daha seçecek. Kavga, millete ne kadar güvenilecek kavgasıdır'' şeklinde konuştu.

-GENEL BAŞKAN YARDIMCISI TANRIVERDİ-

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Tanrıverdi, 2009 yılının AK Parti Hükümeti adına oldukça verimli geçen bir yıl olduğunu söyledi.

Küresel finansal krizin 2008'de doğduğunu, 2009'da devam ettiğini ifade eden Tanrıverdi, şunları kaydetti:

''AK Parti iktidarı sayesinde Türkiye, ekonomik ve sosyal olarak ayaklarını sağlam yere bastığından dolayı dünya ekonomik krizi Türkiye'yi sallayamamıştır. Başbakanımız ve Genel Başkanımızın dediği gibi 'kriz teğet geçmiştir'. AK Parti yönetimi inşallah 2010'da her şeyi yerli yerine oturtmuş olacak, küresel ekonomik krizin küçük ekonomik sıyrıklarını telafi etmiş olacaktır. Türkiye'de enflasyon canavarı katledilmiş, faiz oranları düşürülmüştür. Görülüyor ki ekonominin baş belası olan bu önemli mikroplar öldürülmüştür, yok edilmiştir. Türkiye artık ekonomik yönden ayakları üstünde durabilmektedir.''

Tanrıverdi, seçim için çalışmadıklarını, gelecek nesiller için çalıştıklarını dile getirdi.

''Demokratik açılım süreci'' adlı kitabı gösteren Hüseyin Tanrıverdi, ''Bu kitapçığı biz parti olarak demokratik açılıma destek vermek için çıkardık. Demokratik açılım süreci devletin projesidir. Devlet bu projeyi ortaya koyarken Türkiye'deki terörü önlemek istemiştir. İnsanlarımızın birliğini, beraberliğini, kardeşliğini projelendirmiştir. İnsanlarımızı dilinden, dininden, ırkından, mezhebinden dolayı ayırmamıştır çünkü biz birlikte Türkiye'yiz'' dedi.

AK Parti'nin başarısını içine sindiremeyenlerin bulunduğunu kaydeden Tanrıverdi, ''AK Parti milletin partisidir. İstemeseniz de AK Parti bu ülkeye çok şey yapacaktır, demokrasiyi kazandıracaktır. Yıllardır bu millet bazı tehditlerle, korkularla idare edilmeye çalışıldıysa da artık Türkiye'de AK Parti var. Hiç kimseden kimsenin korkusu kalmamıştır. Türkiye'nin arzu ettiği şey huzurdur'' diye konuştu.

Tekel işçileriyle ilgili olarak hükümetin önemli çalışmalar yaptığını da söyleyen Tanrıverdi, özelleştirmenin bugün başlamadığını, sendikaların konuyla ilgili ortak politikalar oluşturamadığını söyledi.

Çalışanları mağdur etmemenin önem taşıdığını söyleyen Tanrıverdi, hükümetin Tekel işçilerini mağdur etmeyecek önerilerde bulunduğunu belirtti.

Tekel işçilerine karşı duyarsız kalmanın mümkün olmadığını ifade eden Hüseyin Tanrıverdi, ''Önümüzdeki haftayı bekleyeceğiz, tarafların memnun olduğu çözüm önümüzdeki hafta gerçekleşecek'' dedi.

AK Parti Manisa Milletvekili Recai Berber de İller Bankası'nın 5 milyar lira sermayeli bir banka olduğunu ve gelecek günlerde İller Bankası'nın anonim şirket statüsünde bir yatırım bankası haline getirileceğini bildirdi.

Banka yönetiminin de daha demokratik hale getirileceğini kaydeden Berber, ''Bu şekilde Türkiye'nin yerel yönetimlerini kalkındıracak, yereldeki kalkınmamızı finanse edecek bir bankaya kavuşacağız'' diye konuştu.

AA

Etiketler :