Bülent Arınç'dan 5 saatlik rekor

Bülent Arınç'dan 5 saatlik rekor

Kuzey Amerika'daki Türk Medya temsilcileri Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'la NY da 5 saatlik bir toplantı yaptı

Kemal Bozkurt'un haberi

Basın Yayın Enformasyon Başkanlığının (BSYEGB) düzenlediği Başbakan Yardımcısı Bülent ARINÇ’ın yani sıra Basın-Yayın ve Enformasyon Genel Müdürü Murat KARAKAYA, Anadolu Ajansı Genel Müdürü Kemal ÖZTÜRK ve Kamu Diplomasisi Koordinatörü Cemalettin Haşimi'nin konuşmacı olarak katıldıkları Kuzey Amerika medya toplantısına yaklaşık 70 Türk gazetecisi iştirak eti.

Türkiyenin Birleşmiş Milletler Daimi Temsilci büyükelçisi Yaşar Halit Çevik, Washington Büyükelçisi Namık Tan, New York başkonsolosu Levent Bilgen'in de iştirak ettiği tarihi toplantıya Brezilya'dan bir, Kanada'dan 15, ABD'den de California, Chicago, Houston, Washington D.C. ve Boston'dan gazeteciler iştirak ettiler.

93 yıllık iki kurum olan Anadolu Ajansı ve BYEGM'un genel müdürleri kurumlarının sunumlarını yaparak 2020 deki 100 yıl hedeflerini Kuzey Amerika'daki Türk medya mensuplarıyla paylaştılar.
AA Ajansı Genel Müdürü Kemal Öztürk; 2020de ajans olarak hedeflerinin dünyanın ilk 5 ajansı arasında olmak olduğunu belirterek, çok iyi derecede, İngilizce ve Arapça bilen yurt dışındaki tüm Türk medya mensuplarına kapılarının açık olduğunu belirtti.

Toplantıya katılan medya mensuplarının iki turdaki bütün sorularını dikkatle dinleyen ve hemen hepsine cevaplar veren Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Kuzey Amerika'daki medya mensuplarının istemesi halinde bu toplantıların devamının geleceğini belirtti.

Kanada'dan gelen bir basın mensubunun sarı basın kartına karşı olduğunu belirtmesine şaşırdığını belirten Bülent Arınç; sarı basın kartının tüm dünyada gazetecilere bir ayrımcılık sağlamadığını    sadece yurt dışı gorevlendirilmelerinde iki yıllık olarak verilen gri pasapart sayesinde vize kolaylığı sağlandığını beyan etti.

Kuzey Amerika'da radyo, televizyon, gazete, internet, dergi ve rehber çıkaran ve yayın yapan Türk Medya mensupları toplantı öncesinde ü  nlerini de sergilediler.

Toplantı birlikte yenilen öğlen yemeği ile sona erdi.
 

toplu2.jpg

 

arinc.jpg

 

20131124_112129_resized2.jpg

 

dergi.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.