Bülent Arınç'ın Beren Saat isyanı

Bülent Arınç'ın Beren Saat isyanı

Toplumun siyasetçileri fazla tanımadığına da belirten Bülent Arınç, Beren Saat'i, Kıvanç Tatlıtuğ’u ise herkesin tanıdığını söyledi.

Başbakan Yardımcısı ve Devlet Bakanı Bülent Arınç, Konya'da Mevlana Üniversitesi'nin 2010- 2011 Akademik Yılı açılış töreninde konuştu...

Başbakan Yardımcısı ve Devlet Bakanı Bülent Arınç, Konya'da Mevlana Üniversitesi'nin 2010- 2011 Akademik Yılı açılış töreninde yaptığı konuşmada, “Üniversiteleri, 12 Eylül öncesinde olduğu gibi, boykatların, kavgaların, silahlı çatışmaların yaşandığı, ölümün kol gezdiği mekanlara çevrilmesine kesinlikle izin vermeyeceğiz” dedi. Toplumun siyasetçileri fazla tanımadığına da belirten Arınç, Beren Saat'i, Kıvanç Tatlıtuğ'u ise herkesin tanıdığını söyledi. Konuşmasından önce, sinevizyon gösterisiyle hayatı anlatılan Arınç, duygulanıp ağladı.

Şeb-i Arus törenlerine katılmak üzere Konya'ya gelen Bülent Arınç, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın yaptığı toplu açılış törenine eşlik ettikten sonra Mevlana Üniversitesi'ne geçerek, Yeni Akademik Yıl açılışına katıldı. Bülent Arınç’ın konuşmasından önce, sinevizyon gösterisiyle hayatı anlatıldı. Arınç'ın, hayatını anlatan sineviyzon gösterisini izlerken gözyaşlarına hakim olamadığı görüldü.

Burada Mevlana'nın evrenselliğini anlatan Bülent Arınç, salondaki üniversite öğrencilerine, arkadaşlarını ve ailelerini sevmeleri ve saygılı olmaları konusunda tavsiyelerde bulundu. Arınç, “Bu sıraları iyi değerlendirin. Kavgayı, çatışmayı bir tarafa bırakın. Bilgi ve hikmetin peşinden koşun. Geçmişin çatışmacı kültürünü çöpe atın. Birbirinizi anlamaya çalışın. Hem bireysel, hemde ülkenin sorunlarını medeni bir şekilde konuşarak, meseleler üzerinde özgürce fikir yürüterek kavuşturun” diye konuştu.

"ÖĞRENCİLERİN HİÇBİR ŞEKİLDE ZARAR GÖRMESİNİ İSTEMEYİZ"

Son günlerde üniversitelerde yaşanan protesto gösterilerine de değinen Bülent Arınç, şunları söyledi: “Son günlerde şiddete dönüşen bazı öğrenci gösterileri yaşanmaktadır. Bizler sivil iktidar sahipleri, düşüncesini açıklamasından dolayı hiçbir öğrencinin hiçbir şekilde zarar görmesini istemeyiz ve bunun karşısında oluruz. Demokratik hak ve gösterilerin sınırları kanunda belirlenmiştir. Maalasef, son gösteriler, hem polislere, hem siyasilere yönelik şiddet unsarları içermeye başlamış durumda. Demokratik hak ve özgürlükler adına yapılan şey oldukça düşündürücüdür. Bizim iki gün önce ODTÜ’de bilimi, tekonolojiyi yüksetmeyi konuştuğumuz, üniversitelerdeki teknoloji ve bilim ilişkisini masaya yatırmışken, bilimsel çalışmaları artırmak ve üniversitelerin olanaklarını iyileştirmeyi görüşürken, dışarıda taşlar, sopalar, biber gazları ve karşılıklı tartışmalar vardı.”

Üniversitelerin ölümün kol gezdiği mekanları dönüştürülmesine izin verilmeyeceğini belirten Bülent Arınç, “Üniversiteler, evrensel değerlerin beşiğidir. Buralara illegal örgütler değil, siz bilim gençleri varlığınızı göstereceksiniz. Üniversiteleri, 12 Eylül öncesinde olduğu gibi, boykatların, kavgaların, silahlı çatışmaların yaşandığı, ölümün kol gezdiği mekanlara çevrilmesine kesinlikle izin vermeyeceğiz. Biz üniversitelerin, toplumsal görüşmenin ilerlemenin, büyümenin, en önemli öncüsü olarak görmek istiyoruz. Biz üniversitelerimizi milletin değerler sistemini yıkan, toplumun dinamiğini yıkan, sınıf çatışmalarına yol açan, sosyal parçalara ayırıştıran olarak istemiyoruz. Kimliğimizle evrensel değerlerle yeni bir medeniyet inşaa edilmesini arzılıyoruz.”

‘BEREN SAAT'İ, KIVANÇ TATLITUĞ'U HERKES BİLİYOR’

Toplumun siyasetçileri fazla tanımadığına da belirten Bülent Arınç, Beren Saat'i, Kıvanç Tatlıtuğ’u ise herkesin tanıdığını söyledi. Arınç, şöyle devam etti:

“Bir televizyon kanalında, bir programa rastladım. Bir muhabir İstanbul’da meydanlarda vatandaşlara sorular soruyor. Bir çok insan da, güldürecek cevaplar veriyor. 20 kişiye sordular. Birçoğu milletvekili sayısını bilmiyor. Ülkemizde senatonun olup almadığı bildirilmiyor. Milletvekillerinin, bakanların fotoğraflarını gösteriyorlar. Birçoğu tanımıyor, bazıları, ‘Bu Ezel dizisinde oynuyor’ diyor. Ama fotoğraflarda, Beren Saat'i, Kıvanç Tatlıtuğ’u herkes biliyor. Allah’tan benim fotoğrafımı göstermediler. Egemen Bağış’ın yakışıklı bir fotoğrafını gösterdiler. 20 kişiden tanıyan olmadı. Sokak kültürü ve televizyon kültürü, sizleri komik şeylerle karşılaştırabiliyor. Herşeyini sokak kültürüyle sağlamış insanlarla, bir ülkenin kalkınması güçlenmesi mümkün değil.” Konuşmanın ardından Arınç’a fahri doktora ünvanı verildi.

Hürriyet.com.tr

Etiketler :