Bülent Arınç'tan Bakanlar Kurulu sonrası açıklama

Bülent Arınç'tan Bakanlar Kurulu sonrası açıklama

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Bakanlar Kurulu sonrası açıklamalarda bulundu.

Başbakanlık Merkez Bina'da Başbakan Ahmet Davutoğlu başkanlığında gerçekleştirilen toplantı, yaklaşık 7 saat sürdü.

UYUŞTURUCU İLE MÜCADELE

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç, ilgili bakanlıklar tarafından hazırlanan uyuşturucu ile mücadele eylem planının Bakanlar Kurulu'nda onaylandığını ve takvime bağlandığını söyledi.

Kısa vadeli çalışmaların 2014 sonuna kadar, orta vadeli çalışmaların ise 2015-2018 yıllarında gerçekleşeceğini belirten Arınç, 2019-2023 arasında da uzun vadeli çalışmaların hedeflendiğini ifade etti.

ORTAÖĞRETİMDE BAŞÖRTÜSÜ SERBEST

Bülent Arınç açıklamasında "Milli Eğitim Bakanlığına bağlı okullardaki öğrencilerin kılık ve kıyafetlerine dair yönetmeliğin 4. maddesinin birinci fıkrasının E bendinde yer alan 'başı açık' ibaresi ve aynı bendin son cümlesi yürürlükten kaldırılmıştır. Ortaöğretim kurumlarında başörtülü olarak kız öğrenciler öğrenim görebilecekler" dedi.

İşte Arınç'ın açıklamalarından satırbaşları;

İŞ GÜVENLİĞİ

10 Ekim tarihinden itibaren Başbakan Ahmet Davutoğlu tarafından eylem planı açıklanacak.

KILIK KIYAFET YÖNETMELİĞİ

Milli Eğitim Bakanlığına bağlı okullardaki öğrencilerin kılık ve kıyafetlerine dair yönetmeliğin 4. maddesinin birinci fıkrasının E bendinde yer alan 'başı açık' ibaresi ve aynı bendin son cümlesi yürürlükten kaldırılmıştır.

Ortaöğretim kurumlarında başörtülü olarak kız öğrenciler öğrenim görebilecekler.

IŞİD İLE MÜCADELE

Dünyadaki terörü sona erdirmek için ortak bir platforma ihtiyaç var. IŞİD veya başka örgütlerle mücadelede Türkiye mücadelesinden vazgeçmeyecektir. Adı ne olursa olsun, terörü sona erdirmek için ortak bir tavra ihtiyaç var. Irak'ta yaşanan olayları biliyoruz, pek çok örgüt var isim var.

Sayın Başbakanımız ve Cumhurbaşkanımız, örgütlerin etkisiz hale gelebilmesi için onu oluşturan sorunların ortadan kalkması gerektiğini söylüyor.

TEZKERELER MECLİS'E GELECEK

2 Ekim'de Meclis çalışma yapcak. Suriye ve Irak ile ilgili tezkereler gelecek.

130 BİNDEN FAZLA SIĞINMACI VAR

Şu anda 130 bini geçen bir sığınmacı sayısı var. Kayıtları tutulmaktadır. Türkiye bu geçişlerin güvenli olmasını arzu eder. Araçlarıyla geçmek isteyenler için ayrı bir prosedür var.

HDP'Lİ VEKİLLER ŞOV YAPIYOR

Maalesef Demokratik Bölgeler Partili veya HDP'li bazı milletvekilleri veya belediye başkanları, sıfır noktasında şov yapmak istiyorlar. Bunlara belediyeler de katılıyor. Onlar, hiçbir kayıt tutulmadan, herkesin üzerindeki silahıyla girip çıkmasını, hiçbir kontrole tabi olmamasını istiyorlar.

Bunu Türkiye'de kabul edebilecek hiç kimse olamaz. Bunun Türkiye'nin güvenliğine ne gibi tehditlerde bulunacağını aklı olan herkes tahmin edebilir.

Maalesef Demokratik Bölgeler Partili veya HDP'li bazı milletvekilleri veya belediye başkanları, sıfır noktasında şov yapmak istiyorlar. Bunlara belediyeler de katılıyor. Onlar, hiçbir kayıt tutulmadan, herkesin üzerindeki silahıyla girip çıkmasını, hiçbir kontrole tabi olmamasını istiyorlar. Bunu Türkiye'de kabul edebilecek hiç kimse olamaz.Maalesef Demokratik Bölgeler Partili veya HDP'li bazı milletvekilleri veya belediye başkanları, sıfır noktasında şov yapmak istiyorlar. Bunlara belediyeler de katılıyor. Onlar, hiçbir kayıt tutulmadan, herkesin üzerindeki silahıyla girip çıkmasını, hiçbir kontrole tabi olmamasını istiyorlar. Bunu Türkiye'de kabul edebilecek hiç kimse olamaz.
 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.