Bulgaristan baraj kapaklarını açıyor

Bulgaristan baraj kapaklarını açıyor

Bulgaristan baraj kapaklarını açma kararını Edirne Valiliği'ne bildirdi. Bulgaristan gümrük yolunun taşkın nedeniyle kapanması üzerine, Kapıkule de küçük araç ve tırların geçişi durduruldu

 

Barajın taşması sonucu gümrük alanını su bastığı ve gümrük kapısına elektrik temin eden trafonun kısa devre yaparak yandığı bildirildi.

Yetkililer, Kaptan Andrevo gümrük kapısına yeniden elektrik verilmesi ve suların temizlenmesi için çalışmaların sürdüğünü, ancak mevcut şartlar altında kapıyı geçişlere kapatma kararı alındığını açıkladı. Kaptan Andreevo gümrük kapısının yeniden ne zaman hizmete gireceği konusunda ise süre verilmedi.

Meriç nehrinde su seviyesinin yükselmesi nedeniyle Kaptan Andreevo ana karayolunun bazı bölümlerini de su bastı. Karayolunun bu bölümlerindeki su seviyesinin 80 santimetreye ulaştığı ve trafikte ciddi sorunlar yaşandığı bildirildi.

Bölgedeki Tunca ve Arda nehirlerindeki su seviyesinin de giderek yükseldiği açıklandı. Bulgar yetkililer, Tunca'nın Elhovo bölgesindeki su seviyesinin 4,20 metreye ulaştığını, yükselen suların nehir kıyılarında yapılan engelleri de aştığını kaydetti.

Elhovo'da otogar ile 100'e yakın binanın su altında kaldığı belirtildi.

KAPIKULE SINIR KAPISINA ARAÇ GİRİŞİ YAPILAMIYOR


Bulgaristan tarafında, Kapitan Andreova Sınır Kapısı'na ulaşımın sağlandığı yolun taşkın nedeniyle kapanması üzerine, Kapıkule Sınır Kapısı'nda araç giriş çıkışı yapılamıyor. Araç sürücüleri, Hamzabeyli, Pazarkule ve İpsala Sınır Kapılarına yönlendiriliyor.

AA muhabirinin yetkililerden edindiği bilgiye göre, Bulgaristan - Türkiye sınırında Kapıkule Sınır Kapısı karşısındaki Kapitan Andreova Sınır Kapısı yakınlarında bir derenin taşması ve sağanak nedeniyle yolun kapanması üzerine, gümrüğün her iki yanında araç giriş çıkışı 2 saatten bu yana yapılamıyor.

Kapitan Andreova Sınır Kapısı yetkililerinin, Kapıkule Sınır Kapısı'ndan Bulgaristan tarafına araç gönderilmemesini istediğini belirten Türk yetkililer, gümrüğe gelen araçların beklememeleri için Hamzabeyli, Pazarkule ve İpsala Sınır kapılarına yönlendirildiğini söylediler.

Bulgaristan tarafında kapanan yolun 1 saat içerisinde açılacağının Kapıkule Sınır Kapısı yetkililerine bildirildiği kaydedildi.

Meteoroloji yetkilileri, Bulgaristan'ın güneydoğu bölgesinde son 24 saatte düşen yağmur miktarının ortalama 30 kilogram olduğunu, en çok yağış gören Kırcali bölgesinde bu miktarın 45 kilograma kadar ulaştığını açıkladı.

AA

Etiketler :